Diplomaţi străini s-au întâlnit cu premierul sudanez demis

Publicat:

Diplomaţi străini s-au întâlnit cu premierul sudanez demis Abdalla Hamdok, în capitala Khartoum, a confirmat misiunea ONU din această ţară, informează joi dpa, potrivit agerpres.

O delegaţie a UE, precum şi reprezentanţi ai ambasadelor Germaniei, Franţei, Regatului Unit, SUA şi ai altor ţări s-au întâlnit cu Hamdok la reşedinţa lui, au anunţat ei într-un comunicat comun pe Twitter, miercuri seara.


Citeşte şi: Preşedinta Taiwanului are încredere în SUA – Black News

“Ne-am bucurat să-l găsim sănătos. Vom continua să îndemnăm la repunerea lui totală în libertate”, se spune în comunicatul postat pe Twitter de Misiunea Integrată a Naţiunilor Unite pentru Asistenţă în Tranziţie din Sudan (UNITAMS).

Într-un comunicat difuzat miercuri de ambasadele SUA şi UE în Sudan, diplomaţi au subliniat că este “primordial pentru ambasadorii de la Khartoum să poată comunica cu premierul” Abdalla Hamdok.

Abdallah Hamdok a fost adus acasă marţi seară şi rămâne “sub supraveghere sporită” în urma unui lovituri de stat conduse de şeful armatei, generalul Abdel Fattah al-Burhane.

Prim-ministrul Abdallah Hamdok şi aproape toţi liderii civili sudanezi au fost arestaţi luni la doar câteva ore după plecarea din Sudan a reprezentantului Statelor Unite pentru Cornul Africii, Jeffrey Feltman.

Citeşte şi: Centrul Carter trimite o echipă de observatori pentru alegerile din Venezuela – Black News

Generalul, aflat până acum în fruntea Consiliului de suveranitate – cea mai înaltă autoritate de tranziţie, compusă din civili şi militari -, a declarat că doreşte în continuare ‘o tranziţie spre un stat civil şi alegeri libere în 2023’, chiar dacă a îndepărtat toţi conducătorii din funcţiile lor. Pe lângă dizolvarea guvernului şi a Consiliului de suveranitate, el a anunţat demiterea de prefecţi şi miniştri şi a declarat stare de urgenţă în toată ţara.

Sudanezii au ieşit în masă pe străzi pentru a încerca să relanseze, după o perioadă de dictatură, o tranziţie întreruptă brutal şi nu încetează să ceară ajutor comunităţii internaţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.