X

Diplomaţia lituaniană elogiază vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

Ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, a elogiat miercuri vizita în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentaţilor Nancy Pelosi, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Acum preşedinta Pelosi (@SpeakerPelosi – n.r.) a deschis uşa pentru Taiwan mult mai larg şi sunt sigur că şi alţi apărători ai libertăţii şi democraţiei vor trece prin ea foarte curând”, a postat Landsbergis marţi seară pe Twitter.

Citeşte şi: Administraţia Biden nu doreşte escaladarea tensiunilor în relaţia cu Beijingul generate de vizita lui Pelosi în Taiwan – Black News

Nancy Pelosi a ajuns în Taiwan marţi seara, fiind cel mai înalt oficial american care a vizitat insula în ultimii 25 de ani.

China vede insula cu un regim democratic care se guvernează singură ca pe o parte a teritoriului său şi respinge strict contactele oficiale ale altor ţări cu insula. Beijingul a avertizat SUA referitor la această vizită.

Citeşte şi: Nancy Pelosi declară că a sosit în Taiwan cu intenţii paşnice – Black News

Tensiunile au escaladat şi între Lituania şi China în ultimele luni. Beijingul a degradat relaţiile sale diplomatice cu statul UE după ce acesta a permis Taiwanului să deschidă o reprezentanţă în capitala lituaniană Vilnius sub propriul său nume şi nu sub formula solicitată de Beijing, respectiv Taipeiul Chinezesc sau simplu, Taipei.

Tags: ChinaGabrielius LandsbergisLituaniaNancy PelosiSUAtaiwan
Categorii: Diaspora