Diplomaţia rusă răspunde acuzaţiilor venite de la Londra: Este o ‘propagandă isterică’

Publicat:

Ministrul afacerilor externe rus, Serghei Lavrov, a calificat vineri drept ‘propagandă isterică’ afirmaţiile conform cărora Moscova ar fi fost implicată în otrăvirea unui fost agent dublu rus şi a fiicei acestuia, în Marea Britanie, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Partenerii noştri occidentali ne acuză de tot ce merge rău pe planeta asta’, a declarat Lavrov în marja unei vizite oficiale la Addis Abeba. ‘Este o pură propagandă isterică şi aceasta are menirea de a alimenta tensiunile’ (din relaţiile Occidentului cu Rusia), a adăugat el.


Citeşte şi: Recompensă de 5 milioane de dolari pusă pe capul unui lider taliban

Ministrul britanic al afacerilor externe, Boris Johnson, a arătat încă de marţi cu degetul Rusia, văzând în otrăvirea lui Serghei Skripal un ‘ecou’ al celei a lui Aleksandr Litvinenko, fost agent al serviciilor secrete ruse, decedat la Londra în 2006. Otrăvirea acestuia din urmă a fost atribuită Moscovei de un judecător britanic.

Londra a promis că va răspunde de o manieră ‘corespunzătoare’ dacă se va dovedi că un stat a fost implicat în otrăvirea lui Serghei Skripal, 66 de ani, şi a fiicei sale Iulia, 33 de ani, la Salisbury, în sudul Marii Britanii.

‘Guvernul va reacţiona dacă va fi necesar. O vom face în mod corect, la momentul oportun, şi în baza celor mai bune dovezi’, a declarat joi premierul Theresa May.

Citeşte şi: La un pahar de soju, Kim Jong-Un a glumit pe seama imaginii sale din presa internaţională

Fostul spion şi fiica sa au fost otrăviţi cu gaz iritant, substanţă chimică ce acţionează asupra sistemului nervos şi poate duce la moarte.

Joi, cei doi erau în continuare ‘inconştienţi şi într-o stare critică, dar stabilă’, potrivit ministrului britanic de interne, Amber Rudd.

Fostul spion şi fiica lui au fost găsiţi duminică inconştienţi pe o bancă lângă un centru comercial din Salisbury.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un fost angajat al unui penitenciar a fost condamnat

Un fost angajat al unui penitenciar a fost condamnat Un fost angajat al unui penitenciar și complicele său au fost  condamnați pentru trafic de influență...

Moldoveanul Andrei Batin, fost lider al unei federații de lupte din Moscova, implicat în conflictul din Donbas

Moldoveanul Andrei Batin, fost lider al unei federații de lupte din Moscova, implicat în conflictul din Donbas Andrei Batin, originar din Republica Moldova și...

CEC constată o coaliție camuflată în campania pentru prezidențiale

CEC constată o coaliție camuflată în campania pentru prezidențiale Comisia Electorală Centrală (CEC) a dedus existența unui „bloc electoral camuflat” între Partidul „Viitorul Moldovei”, condus...

ANI a luat la puricat averea fostei judecătoare Nina Cernat

ANI a luat la puricat averea fostei judecătoare Nina Cernat Inspectorii de integritate au luat la puricat averea fostei judecătoare și membră a Consiliului Superior...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.