X

Diplomaţii din Rusia şi Georgia vor sta faţă-n faţă la Praga

Următoarea întâlnire între reprezentantul special al Georgiei pentru relațiile cu Rusia, Zurab Abashidze și adjunctul ministrului rus de Externe, Grigory Karasin, va avea loc la jumătatea lunii ianuarie la Praga, relatează site-ul agenției Tass, conform mediafax.

“Am ajuns la un acord preliminar cu domnul Karasin, privind următoarea noastră întâlnire, care va avea loc în Praga, la mijlocul lunii ianurie”, a informat Abashidze.

Citeşte şi: O rusoaică este acuzată de spionaj în SUA

Acesta a adăugat că cele două părți “se vor adresa problemelor specifice privind cooperarea celor două țări în domeniul comercial, transporturi, economie și problemele umanitare”.

Abashidze a mai informat că în cadrul întâlnirii vor participa “reprezentanți ruși și georgieni din cadrul Ministerelor de Externe, Economie și Transporturi”.

Citeşte şi: Cutremur puternic la nord de Antarctica

La sfârșitul lunii noiembrie, fostul ministru georgian de Externe, Salome Zurabishvili, a câștigat alegerile prezidențiale din Georgia. Aceasta a candidat în mod independent, însă a fost susținută de Partidul Visul Georgian, care intenționează să dezvolte relațiile atât cu Rusia, cât și cu Uniunea Europeană.

Tags: cehiaGeorgiaGrigory KarasinPartidul Visul GeorgianPragarusiaSalome ZurabishviliZurab Abashidze
Categorii: Știrile zilei