Directoarea financiară a Huawei arestată în Canada, acuzată de fraudă de justiţia americană

Publicat:

Directoarea financiară a gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei, arestată sâmbătă în Canada la solicitarea SUA, este acuzată de fraudă de justiţia americană, a fost ea informată după ce a compărut în faţa unui judecător din Vancouver, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Meng Wanzhou este suspectată că a minţit mai multe bănci pe tema unei filiale a Huawei pentru a putea ajunge pe piaţa iraniană, încălcând sancţiunile americane, potrivit documentelor citite în timpul audierii pentru eliberare condiţionată de la tribunalul din Vancouver.


Citește și : 36 de staţii de metrou şi de gări închise sâmbătă la Paris din cauza manifestaţiilor „vestelor galbene”

Dna Meng ar fi negat personal în contactele cu bancheri americani orice legătură directă între Huawei şi societatea Skycom, când de fapt “Skycom este Huawei”, potrivit avocatului guvernului american, care s-a opus punerii ei în libertate.

Femeia, a cărei extrădare este solicitată de SUA, este acuzată de “complot pentru escrocherie în detrimentul mai multor instituţii financiare”, un cap de acuzare pentru care poate primi peste 30 de ani de închisoare, a adăugat el.

Curtea supremă din Vancouver, unde audierea a avut loc în faţa unei săli arhipline, a impus iniţial o interdicţie de publicare a informaţiilor dezvăluite în timpul audierii. Interdicţia a fost în cele din urmă ridicată la începutul audierii.

Arestarea pe 1 decembrie a lui Meng Wanzhou, de 46 de ani, la câteva zile după anunţarea unui armistiţiu în războiul comercial dintre Beijing şi Washington, a provocat furia autorităţilor chineze, care au cerut imediat punerea ei în libertate, notează AFP.

Citește și : Franța: Edouard Philippe se întâlneşte vineri seară cu liderii Mişcării „Vestele Galbene”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României, a ajuns astăzi la Chișinău, acolo unde va participa la Reuniunea Trilaterală...

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni Zece instituții medicale, printre care și Institutul de Cardiologie, vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului...

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest Un nou protest la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani. Susținătorii deputatei Marina...

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor Sindicaliștii consideră oportun examinarea posibilității stopării majorării vârstei de pensionare a femeilor la vârsta de 61...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.