X

Directorii de școli – între ciocan și nicovală

Directorii de școli – între ciocan și nicovală

Directorii de școli din Chișinău s-au pomenit într-o situație de-a dreptul penibilă. Pe de o parte, administrația capitalei a sistat finanțarea grupelor cu program prelungit, pe de altă parte, directorii școlilor și părinții sunt „avertizați” să nu colecteze bani în acest scop pentru că ar fi ilegal.

Citește și: Focare de gripă aviară la păsările domestice. Alertă în mai multe raioane

„La momentul actual nu există nici o decizie a Consiliului Municipal Chișinău care ar permite colectarea acestor bani de la părinți. Respectiv ceea ce are loc astăzi, este ilegal”, se indică într-o scrisoare emisă directorilor de școli din capitală din partea consilierilor PAS, care constată că aceștia „sunt puși într-o situație incertă și sunt victimele unor răfuieli politice din partea primarului Ion Ceban”.

De cealaltă parte, direcția municipală pentru educație a prezentat noul regulament de funcționare a grupelor cu program prelungit și noile tarife pentru aceste servicii extrașcolare, care vor trebui să fie acoperite, în continuare de către părinți.

Respectiv, potrivit șefului direcției de profi, Andrei Pavaloi, părinții care vor solicita 3 ore suplimentare pentru copilul lor, vor trebui să achite 360 de lei pe lună, iar 6 ore zilnice în grupa cu program prelungit va costa 690 de lei.

În același timp, autoritățile municipale își asumă plata integrală a acestor cheltuieli pentru circa 6000 de copii din familii social vulnerabile, care beneficiază și de mese gratuite.

În aceste condiții, consilierii PAS îndeamnă părinții „să nu achite” aceste taxe, iar directorii să „respecte legislația”.

Fracțiunea PAS a convocat o nouă ședință a CMC pentru data de 25 ianuarie. Precizăm că ultimele ședințe convocate la inițiativa consilierilor PAS au eșuat din lipsă de cvorum.

Tags: ciocan și nicovalaCMCconsilieri PASgrupe cu program prelungitIon Ceban
Știrile zilei