X

Directorul BBC, Tony Hall, recunoaşte că postul de televiziune britanic are nevoie “de mai mulţi bani”

Cheltuielile BBC sunt “nesustenabile” a spus marţi directorul general al companiei britanice de televiziune, Tony Hall, în cadrul unei conferinţe a Royal Television Society, recunoscând că “avem nevoie să facem rost de mai mulţi bani”, potrivit Press Association, conform agerpres.

Directorul BBC a făcut apel la public pentru a sprijini mai mult compania şi a spus că doreşte o dezbatere despre modalitatea în care aceasta ar trebui finanţată.

Citește și : Avion rusesc doborât în Siria: Rusia l-a convocat pe numărul doi al Ambasadei Israelului la Moscova

Tony Hall a spus că postul nu poate concura şi ţine pasul cu schimbările cauzate de reducerile taxei de radiodifuziune.

Acesta a îndemnat oamenii să sprijine serviciul public de televiziune în epoca ştirilor false şi a unui conţinut cu specific britanic din ce în ce mai redus, în contextul în care Amazon şi Netflix continuă să cucerească o audienţă din ce în ce mai mare în Marea Britanie.

“În timp ce alte companii par că se extind la nivel naţional, BBC se confruntă cu tăieri de buget. Trebuie să facem rost de mai mulţi bani. Publicului nu-i plac reducerile de finanţări la BBC. BBC le aparţine şi vor mai mult de la el, nu mai puţin. Nu credem că ceea ce facem în prezent este un lucru durabil în contextul presiunilor cu care ne confruntăm. Fisurile încep să fie vizibile”, a spus directorul postului britanic.

“Am pierdut BBC 3 ca prezenţă în reţea, am pierdut dreptul de a difuza campionatul de Formula 1. A fost redusă taxa de radiodifuziune. Competitorii noştri nu se confruntă cu provocările cărora noi trebuie să le facem faţă,” a mai precizat Hall.

Citește și : Donald Trump acuză China că „încearcă să influenţeze” alegerile din SUA prin sancţiunile sale comerciale

Directorul BBC a accentuat necesitatea unei companii de televiziune publice de încredere, dar a spus că postul are nevoie de fonduri suplimentare pentru a-şi menţine grila curentă.

Hall a spus că, în ciuda reducerii cheltuielilor de funcţionare a companiei la doar 6% după mai multe operaţiuni de eficientizare, BBC încă are nevoie să cheltuiască mai mult “doar pentru a funcţiona în continuare”.

Deşi aceste planuri nu sunt o măsură de scădere a costurilor, Hall a adăugat că mai mulţi angajaţi şi resurse BBC vor fi transferate în afara Londrei în viitor.

Tags: amazonBBCNetflixRoyal Television SocietyTony Hall
Categorii: Diaspora