Directorul CIA: Putin ‘a dovedit că s-a înșelat’ în privința succesului din Ucraina

Publicat:

Președintele rus Vladimir Putin este “hotărât să domine și să controleze Ucraina” și a pornit la război pe baza unui set de ipoteze care l-au făcut să creadă că Rusia va avea un rezultat favorabil, a declarat marți directorul CIA, Bill Burns, citat de CNN, informează mediafax.

Putin s-a bazat pe mai multe ipoteze privind utilizarea forței, inclusiv convingerea că Ucraina este slabă și ușor de intimidat. În al doilea rând, Putin a crezut că europenii, în special francezii și germanii, nu vor reacționa puternic.


Citește și :  Un parlamentar leton a plecat în Ucraina să lupte cu invadatorii ruşi

În al treilea rând, el a crezut că și-a “protejat economia de sancțiuni” după ce a acumulat rezerve valutare importante pentru război.

Și, în al patrulea rând, era încrezător că și-a modernizat armata și că aceasta va fi capabilă de o victorie rapidă și decisivă cu costuri minime.

“S-a dovedit că s-a înșelat în toate privințele”, a spus Burns.

Întrebat despre ce ar fi nevoie pentru ca Putin să își schimbe calculele în Ucraina, Burns a oferit o evaluare sobră, spunând că “este o chestiune de convingere personală profundă pentru el”.

Putin „fierbe într-o combinație arzătoare de nemulțumire și ambiție de mulți ani”, a spus el, adăugând că președintele rus a creat un sistem în care cercul său de consilieri este “din ce în ce mai restrâns”.

Pandemia globală Covid-19 a făcut, de asemenea, ca cercul său să se restrângă și mai mult, a declarat Burns în timpul unei audieri a Comisiei pentru Informații a Camerei Reprezentanților privind amenințările mondiale.

Citește și : Partidul lui Putin cere naţionalizarea fabricilor ale căror companii au plecat din Rusia

Ulterior, Burns a prezis “următoare câteva săptămâni urâte”, cu “puțină considerație pentru victimele civile”, având în vedere că este puțin probabil ca Rusia să poată instala un regim marionetă sau o conducere pro-rusă ținând cont de opoziția poporului ucrainean.

“Ucrainenii vor continua să opună o rezistență feroce și eficientă”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.