X

Directorul financiar al Casei Albe: Bugetul pentru ajutorul acordat Ucrainei este aproape epuizat

Directorul financiar al Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat luni, într-o scrisoare adresată preşedintelui republican al Camerei Reprezentanților, că bugetul pentru ajutorul acordat Ucrainei este aproape epuizat.

Scrisoarea a fost adresată lui Mike Johnson, dar şi altor lideri ai Congresului. Statele Unite ale Americii rămân fără timp şi fără bani pentru a ajuta Ucraina să lupte în războiul cu Rusia, a avertizat Shalanda Young care a mai spus că întreruperea finanțării și a fluxului de arme către Ucraina ar crește probabilitatea victoriilor ruse, potrivit Reuters.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

„Vreau să fiu clar: fără acțiunea Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a procura mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane. Nu există niciun vas magic de finanțare. Nu avem bani și aproape nu avem timp.”

În octombrie, administrația președintelui democrat Joe Biden a cerut Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanța planuri ambițioase privind Ucraina, Israelul și securitatea frontierei SUA

Republicanii controlează Camera Reprezentanților având o majoritate minimă. Finanțarea pentru Ucraina a devenit subiect de dezbatere între politicienii americani..

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Tags: Casa AlbarusiaShalanda YoungSUAucraina
Categorii: ExterneRăzboi in UcrainaȘtirile zilei