Directorul Frontex atrage atenția unei posibile rute a migrației din Africa spre Spania

Publicat:

Planurile Uniunii Europene de a închide rutele de migraţie din Europa ar putea crea noi presiuni asupra rutei din Africa spre Spania, a atras atenţia directorul agenţiei europene de protecţie a frontierelor Frontex, Fabrice Leggeri, într-un interviu pentru presa germană, potrivit dpa, potrivit agerpres.

Într-un interviu pentru ediţia de duminică a cotidianului german Die Welt, dar care a fost făcut public sâmbătă, Leggeri a spus: “Dacă mă întrebaţi care este cea mai mare îngrijorare a mea în acest moment, aş spune Spania”.


Citește și : Două explozii urmate de schimburi de focuri au avut loc în capitala somaleză Mogadiscio

Miniştrii de interne din Germania, Austria şi Italia urmează să se întâlnească săptămâna viitoare la Innsbruck pentru a discuta “măsurile de închidere a rutei Mediteraneene”, potrivit cancelarului austriac Sebastian Kurz.

Guvernul italian a propus de asemenea crearea de centre de recepţie în ţări africane de tranzit.

Leggeri şi-a exprimat sprijinul pentru aceste centre, adăugând că migranţii nu vor mai putea fi convinşi că vor ajunge în Europa după ce vor fi salvaţi.

În iunie, se estimează că aproximativ 6.000 de migranţi ilegali au traversat ruta Mediteranei de Vest din Africa spre Spania.

“Dacă numărul va continua să crească, această rută va deveni cea mai importantă”, a spus Leggeri.

Între timp, tot sâmbătă, şeful diplomaţiei italiene Enzo Moavero a făcut o vizită surpriză în Libia, a anunţat Ministerul de Externe pe Twitter.

Citește și : Papa Francisc va participa la o rugăciune între Apus şi Răsărit

Moavero s-a întâlnit cu membri ai guvernului libian pentru a discuta despre sprijinul Italiei pentru ‘instituţiile libiene legitime’, pentru a promova dialogul politic şi reconcilierea naţională sub auspiciile ONU şi pentru a continua ‘parteneriatul strategic’ privind migraţia, economia şi securitatea, a adăugat ministerul.

Este a doua vizită în Libia a unui reprezentant al noului guvern populist din Italia, după cea de la 25 iunie a vicepremierului şi ministrului de interne Matteo Salvini.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.