X

Directorul general adjunct al OIM a ajuns în R.Moldova

Directorul general adjunct al OIM a ajuns în R.Moldova

Directorul general adjunct pentru operațiuni ai Organizației Internaționale pentru Migrație, Ugochi Daniels, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova. Oficiala și-a început ziua cu discuții cu partenerii OIM Moldova din societatea civilă, care activează în proiecte umanitare comune.

Citeşte şi: Rusia neagă asasinarea lui Prigojin

Totodată, agenda directorului general adjunct al OIM, Ugochi Daniels, a inclus și o întrevedere cu ministrul Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, Alexei Buzu, transmite la ipn.md. 

Prin urmare, în cadrul întrebederii, Ugochi Daniels a subliniat importanța consolidării sistemelor în domeniul protecției sociale. Avansarea migrației în Moldova este importantă deoarece aceasta va contribui la completarea deficitului de personal calificat.

Directorul general adjunct al OIM a ajuns în R.Moldova

De asemenea, directorul general adjunct al OIM a recomandat guvernelor să lucreze la noul proiect de legislație privind migrația care se îndreaptă în acest sens.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a menționat că este important că direcția spre integrarea în UE să fie ireversibilă. 

Tags: Organizaţia Internaţionala pentru Migraţie (OIM)republica moldovaUgochi Daniels
Categorii: SocialȘtirile zilei