Directorul general al Muzeului de Literatură din Budapesta se retrage după o serie de articole critice la adresa sa apărute în presă

Publicat:

Directorul general al Muzeului de Literatură Petofi din Budapesta, Gergely Prohle, se retrage de la conducerea instituţiei după o serie de atacuri la adresa sa publicate în presa de stat, potrivit dpa, scrie Agerpres.

Ministerul Resurselor Umane a anunţat joi, pe pagina de internet a executivului ungar, că mandatul lui Prohle va înceta la 1 noiembrie, “prin acordul părţilor”. Anunţul nu oferă informaţii referitoare la motivele deciziei şi nici nu numeşte un succesor.


Citește și : Atacuri cibernetice: Marea Britanie şi Olanda denunţă ‘dispreţul’ GRU pentru regulile internaţionale

Prohle, care conduce muzeul din 2017, este cunoscut ca susţinător fidel al partidului naţionalist de dreapta Fidesz al premierului Victor Orban.

Înainte de a prelua conducerea muzeului, Prohle a deţinut diferite funcţii diplomatice, printre care şi pe cea de ambasador în Germania şi, ulterior, în Elveţia.

Muzeul de Literatură Petofi este una dintre cele mai importante instituţii culturale din Ungaria, expoziţiile, evenimentele şi festivalurile organizate aici ocupând un rol important pe scena literară ungară.

Criticii guvernului susţin că, în ciuda opiniilor sale politice, Prohle a fost un director competent şi profesionist, separând activitatea în cadrul muzeului de cea politică.

Prohle a fost criticat timp de mai multe săptămâni în cotidianul pro-guvernamental Magyar Idok, care l-a acuzat că nu ia suficiente măsuri pentru a contracara presupusa hegemonie a stângii liberale în cercurile culturale şi literale.

Directorul şi muzeul au fost, de asemenea, acuzaţi că ar fi ignorat cu bună ştiinţă personalităţile literare cu opinii naţionaliste.

Citește și : Preşedintele Comisiei Europene cere combaterea „naţionalismului limitat” cât mai este „încă timp”

Susţinătorii guvernului lui Viktor Orban, încurajaţi de victoria Fidesz la cele mai recente alegeri, doresc să cureţe viaţa culturală ungară de ideologiile stângiste şi să aducă mai multe influenţe naţionaliste şi creştine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.