Directorul interimar al Administraţiei stupefiantelor Chuck Rosenberg demisionează de la conducerea DEA

Publicat:

Directorul interimar al Administraţiei stupefiantelor (DEA) Chuck Rosenberg şi-a anunţat marţi demisia, la două luni după ce l-a criticat pe preşedintele Statelor Unite Donald Trump pentru că i-a îndemnat pe agenţii legii să nu fie ”prea amabili” cu suspecţii, relatează Reuters preluat de news.ro

Rosenberg, aflat în funcţie din timpul administraţiei fostului preşedinte Barack Obama, a informat angajaţii DEA, printr-un e-mail intern, că pleacă din post începând de la 1 octombrie.


”Aceasta este o agenţie remarcabilă – plină de oameni remarcabili -, iar eu am avut onoarea să fiu o mică parte din ea”, afirmă Rosenberg în acest mesaj, la care Reuters scrie că a avut acces.

Era neclar cine îl va înlocui pe Rosenberg.

Demisia lui Chuck Rosenberg a fost dezvăluită de ziarul The Washington Post.

Un purtător de cuvânt al DEA a confirmat demisia directorului interimar.

Rosenberg conduce DEA ca director interimar din 2015. Înainte să intre în agenţie, el a fost şeful de cabinet al fostului director FBI James Comey, concediat de Trump în mai.

El a ţinut prima pagină în vară, după ce a scris un e-mail către agenţie, în iulie, în care contesta îndemnul lui Trump ca agenţii să nu mai protejeze capul unui suspect în timp ce este urcat într-o maşină de poliţie.

Evocând ”o obligaţie de a vorbi atunci când ceva este greşit”, Rosenberg aprecia că aceste declaraţii pe care Trump le-a făcut la New York, cu o zi înainte, ”tolerează conduita ilegală la locul de muncă a poliţiei în tratamentul unor persoane plasate în arest de forţele de ordine”.

El părăseşte agenţia într-o perioadă în care DEA se confruntă cu o criză a opiodelor, ajunsă în centrul atenţiei Departamentului american al Justiţiei.

Opioidele – inclusiv analgezicele prescrise şi heroina – au ucis peste 33.000 de persoane în Statele Unite în 2015, un nivel anual record absolut potrivit Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDCP).

”Opioide precum heroina şi fentanilul – şi analgezice derivate prescrise – omoară oameni, în această ţară, într-un ritm îngrozitor”, declara Rosenberg în decembrie. ”Ne confruntăm cu o criză a sănătăţii publice de propirţii istorice”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Vama Veche’ a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc

'Vama Veche' a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc Pe granița de nord a României, la râul Prut, se află o...

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa Kate Middleton, Prințesa de...

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă Actorul american Alec Baldwin le-a mulţumit celor care l-au susţinut după ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.