Directorul Serviciului Poştal al SUA suspendă reformele instituției până la finalul alegerilor

Publicat:

Directorul Serviciului Poştal al SUA (USPS), Louis DeJoy, şi-a anunţat marţi decizia de a suspenda unele reforme criticate pentru că ar împiedica buna desfăşurare a votului prin corespondenţă şi, prin urmare, a alegerilor prezidenţiale din noiembrie, şi dictate, potrivit opoziţiei democrate, de Donald Trump, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Suspend aceste iniţiative până la finalul alegerilor”, a anunţat într-un comunicat Louis DeJoy, un apropiat al preşedintelui Trump, aflat la conducerea poştei americane din primăvară.


Citește și : Situația pandemiei de COVID-19 în Franţa

El a explicat că schimbările ”anterioare sosirii sale” au ”provocat îngrijorări în timp ce ţara se pregăteşte să organizeze alegeri pe fondul unei pandemii devastatoare”.

Aceste reforme, menite să redreseze traiectoria financiară a acestui serviciu public cu deficit puternic, sunt criticate pentru încetinirea ritmului de livrare.

USPS a avertizat astfel că nu poate garanta că toate buletinele de vot trimise prin poştă vor ajunge la timp şi atunci acestea ar putea să nu fie luate în considerare.

Preşedintele american Donald Trump a luat apărarea luni eforturilor administraţiei sale de a schimba Serviciul Poştal al SUA înaintea alegerilor din noiembrie, în ciuda protestelor democraţilor şi ale altor critici, şi a spus că va sprijini încercările de a extinde votul în persoană.

Democraţii l-au acuzat pe Trump, care este în urma candidatului democrat Joe Biden în sondajele de opinie, că încearcă să slăbească Serviciul Poştal, care are dificultăţi financiare, pentru a elimina votul prin corespondenţă. Trump a declarat în mod repetat şi fără dovezi că o avalanşă de voturi prin corespondenţă ar duce la fraude.

Citește și : Italia a raportat 403 cazuri noi de coronavirus şi cinci decese în ultimele 24 de ore

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift împrumută obiecte personale V&A din Marea Britanie pentru o ‘călătorie’ muzeală

Taylor Swift împrumută obiecte personale V&A din Marea Britanie pentru o 'călătorie' muzeală Ţinute, instrumente muzicale şi alte obiecte împrumutate de muziciana americană Taylor Swift...

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană Muzicianul şi creatorul de modă american Pharrell Williams va purta flacăra olimpică, vineri, în regiunea pariziană,...

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți Pe 25 iulie curent, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Bălți, Institutul...

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a Republicii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.