Directorul SFS a avut o întrevedere cu ambasadorul american la Chișinău

Publicat:

Directorul Serviciului Fiscal de Stat, domnul Petru Rotaru a avut astăzi o întrevedere cu Excelența sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, domnul Kent D. Logsdon. La eveniment a participat și domnul Scott Prentky, Consilier rezident al Trezoreriei SUA, potrivit stiri.md.

Petru Rotaru a exprimat mulțumire dlui Ambasador pentru interesul acordat activității autorității fiscale: „Apreciem înalt ajutorul oferit de poporul american în contextul eforturilor SFS de modernizare a administrării fiscale, prin intermediul programelor aflate în derulare, precum ar fi cel cu Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii. Suntem deschiși pentru intensificarea acestui parteneriat în toate domeniile de activitate ale SFS”, transmite Știri.md.


Citește și : Nemerenco: Nu avem nicio intenție să închidem spitalele

Totodată, directorul SFS a trecut în revistă cele mai importante realizări înregistrate de către autoritatea fiscală în ultima perioadă, și anume: creșterea continuă a încasărilor la Bugetul public național, deschiderea față de business și intensificarea cooperării pe diferite platforme de comunicare, reducerea semnificativă a controalelor fiscale operative și promovarea conformării voluntare a contribuabililor, modernizarea sistemelor informaționale gestionate de instituție la capitolul viteză de procesare și nivel de siguranță cibernetică.

„Îmi doresc să creăm o instituție modernă și puternică, cât mai aproape de mediul de afaceri, capabilă să facă față tuturor provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova”, a adăugat Petru Rotaru.

La rândul său, ambasadorul Kent D. Logsdon a apreciat înalt rezultatele obținute de către Serviciul Fiscal de Stat pe domeniile de competență, exprimând totodată deschiderea SUA pentru a susține în continuare procesul de modernizare a autorității fiscale, în contextul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Citește și : Modificările Codului Rutier: 5.000 de șoferi au fost amendați pentru că au depăşit limita de viteză

În context, părțile au convenit să aibă un dialog permanent în vederea monitorizării executării tuturor angajamentelor asumate.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE Ministerul Afacerilor Externe a început să expedieze plicurile cu...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par Situată între Ucraina şi România, stat membru al UE, Moldova a oscilat zeci de...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.