Discursul conciliant de Crăciun al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, primit în general favorabil

Publicat:

Apelul la pace, înţelegere şi depăşire a disensiunilor lansat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii în discursul de Crăciun a fost primit în general favorabil, dar au fost şi controverse pe reţele de socializare online, unii comentatori criticând decorul în loc de a se concentra pe conţinut, potrivit mediafax.

Regina Elizabeth a vorbit în discursul de Crăciun despre starea societăţii, despre criza Brexit şi despre austeritate. Şeful statului britanic a lăudat rolul Comunităţii Naţiunilor (Commonwealth of Nations) în menţinerea “relaţiilor de afecţiune” şi în “dorinţa comună de a trăi într-o lume mai bună şi mai paşnică”.


Citește și : Rebelii din Yemen au început să se retragă din portul Hodeida (ONU)

“În pofida disensiunilor profunde, a trata o persoană cu respect şi ca pe o fiinţă umană este întotdeauna un prim pas bun spre o mai bună înţelegere”, a afirmat regina.

Însă, în loc să se concentreze pe conţinutul mesajului transmis de monarhul britanic, unii utilizatori de Twitter au denunţat decorul opulent în care a fost filmată regina, în special din cauza observării unui pian aurit în Palatul Buckingham.

“Regina Elizabeth are un pian aurit (evident, pentru că îl are), iar Twitterul nu ştie să gestioneze situaţia”, comentează site-ul Yahoo News.

Publicaţia Daily Telegraph observă că mesajul de Crăciun al reginei s-a concentrat pe depăşirea “disensiunilor profunde”.

Cotidianul The Times a remarcat un mesaj de bunăvoinţă adresat tuturor, iar Daily Mail şi Daily Express au notat că regina vrea reconcilierea naţională în contextul crizei politice generate de planul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Citește și : Rusia şi Turcia au convenit să îşi „coordoneze” acţiunile pe teren în Siria după retragerea SUA

Doar tabloidul Daily Mirror a titrat că “Discursul reginei în faţa unui pian aurit a fost criticat”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.