Discursul lui Donald Trump despre Statrea naţiunii, un “strigăt de teroare” afirmă Coreea de Nord

Publicat:

Phenianul a denunţat duminică discursul despre Statrea naţiunii, în care Donald Trump a acuzat Coreea de Nord de “dictatură crudă”, drept “strigăt de teroare” al unui preşedinte american impresionat de puterea sa, potrivit AFP.

După un an, preşedintele american şi conducătorul nord-coreean Kim Jong-un au schimbat reciproc insulte şi ameninţări apocaliptice, potrivit news.ro .


“Niciun regim nu şi-a oprimat propriii cetăţeni” atât de “brutal precum dictatura crudă din Coreea de Nord”, a declarat Trump miercuri în faţa Congresului. “Periculoasa înarmare cu rachete nucleare de Coreea de Nord ar putea foarte curând să ameninţe teritoriul nostru. Ducem o campanie de presiune maximă pentru a evita ceea ce ar putea săs e întâmple”, a lansat Trump.

Citește și : Siria dezminte acuzațiile SUA privind folosirea armelor chimice contra rebelilor

Coreea de Nord şi-a proclamat în noiembrie statutul de putere nucleară după ce a testat rachete balistice capabile să ajungă pe teritoriul continentului american.

Discursul şefului de la Casa Albă constituie “un cumul de aroganţă şi autosuficienţă”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene într-un comunicat publicat de agenţia oficială KCNA.

“Trump a invocat de asemenea “presiuni maxime” împotriva ţării noastre, defăimând grav sistemul nostru social care are în prim-plan poporul”. “Dar nu este vorba decât de strigăte de teroare în faţa puterii Coreii de Nord, care a realizat marele său obiectiv istoric, să devină putere nucleară”, se arată în comunicat.

În sprijinul spuselor sale, Trump i-a invitat în Congres pe părinţii studentului Otto Warmbier, reţinut de Coreea de Nord şi care a murit în iunie după ce a fost repatriat în comă. El l-a salutat şi pe Ji Seong-ho, un nord-coreean care a dezertat pierzându-şi mâna şi un picior şi care este astăzi refugiat la Seul.

“Dacă Trump nu scapă de aceste vederi anacronice şi dogmatice, aceasta va duce la înăsprirea ameninţărilor pentru viitorul şi securitatea Statelor Unite”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție! Se modifică orarul de circulație al autobuzelor în suburbii

Atenție! Se modifică orarul de circulație al autobuzelor în suburbii Au survenit schimbări în orarul de circulație al unor rute de autobuz în suburbiile municipiului...

Mascații au descins la vama Leușeni

Mascații au descins la vama Leușeni Percheziții la vama Leușeni. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins într-un dosar de corupție. Citește și: Ploaia de...

Ploaia de aseară a făcut prăpăd pe unele drumuri naționale

Ploaia de aseară a făcut prăpăd pe unele drumuri naționale Ploaia de aseară și vântul puternic au făcut prăpăd pe unele drumuri naționale. Citește și:...

Atenție! Mâine nu se va circula pe câteva benzi de pe Calea Ieșilor

Atenție! Mâine nu se va circula pe câteva benzi de pe Calea Ieșilor Atenție, șoferi! Mâine, 19 iulie, între orele 00.00 și 17.00 va fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.