Discursul Kamalei Harris nu reușește să convingă criticii în cea mai mare ruptură a democraților, Gaza

Publicat:

Discursul Kamalei Harris nu reușește să convingă criticii în cea mai mare ruptură a democraților, Gaza

Activiștii pro-palestinieni dezamăgiți au spus că discursul Kamalei Harris de închidere a Convenției Democrate de la Chicago nu a reușit să demonstreze nicio ruptură față de status quo, după o săptămână în care cea mai divizivă problemă cu care se confruntă partidul a fost în mare parte ignorată.

Sub presiunea de a răspunde criticilor privind sprijinul SUA pentru războiul Israelului din Gaza, vicepreședintele Harris a folosit discursul său de joi seară pentru a repeta apelurile anterioare pentru o încetare a focului și un acord privind ostaticii, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Ea a declarat că susține dreptul Israelului de a se apăra, favorizând în același timp dreptul palestinian la autodeterminare.

Abbas Alawieh, co-fondator al Mișcării Naționale Neangajate, care a mobilizat peste 750.000 de alegători pentru a protesta împotriva politicii SUA privind Israelul, a declarat că Harris a ratat o oportunitate de a câștiga încrederea acestor oameni, dintre care mulți locuiesc în state în curs de luptă, cum ar fi Michigan, Wisconsin, Pennsylvania și Arizona.

„Ceea ce este necesar în acest moment este o conducere curajoasă care să se detașeze de abordarea actuală”, a declarat Alawieh pentru Reuters, la scurt timp după ce Harris a acceptat oficial nominalizarea partidului.

Delegații neangajați și aliații lor au făcut presiuni fără succes pentru a obține un spațiu de vorbire în prime-time la Convenția Națională Democrată (DNC) pentru a aborda cea mai recentă vărsare de sânge în conflictul israeliano-palestinian vechi de zeci de ani, care a început la 7 octombrie, când Hamas a atacat Israelul, ucigând aproximativ 1.200 de persoane, potrivit numărătorii israeliene.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Atacul Israelului asupra Fâșiei Gaza, guvernată de Hamas, cu sprijinul SUA, a ucis de atunci 40.000 de palestinieni, potrivit oficialilor din domeniul sănătății din Gaza, a strămutat aproape întreaga populație de 2,3 milioane de locuitori, a provocat o criză a foametei și a nivelat aproape întreaga enclavă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Daţi-ne arme acum, nu promisiuni’, le-a transmis Zelenski aliaţilor Ucrainei

'Daţi-ne arme acum, nu promisiuni', le-a transmis Zelenski aliaţilor Ucrainei Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel dur la ţările aliate vineri, afirmând că...

Medalie de aur pentru România la dublu vâsle feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret U23

Medalie de aur pentru România la dublu vâsle feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret U23 Sportivele române Andrada Maria Moroşanu şi Iulia Bălăucă...

Trei morţi şi cinci răniţi, într-un atac cu cuţitul la un festival din oraşul german Solingen

Trei morţi şi cinci răniţi, într-un atac cu cuţitul la un festival din oraşul german Solingen Trei persoane au fost ucise şi cel puţin cinci...

SUA anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina şi sancţiuni împotriva Rusiei

SUA anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina şi sancţiuni împotriva Rusiei Statele Unite au anunţat vineri un nou pachet de ajutor militar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.