X

Discursul Kamalei Harris nu reușește să convingă criticii în cea mai mare ruptură a democraților, Gaza

Discursul Kamalei Harris nu reușește să convingă criticii în cea mai mare ruptură a democraților, Gaza

Activiștii pro-palestinieni dezamăgiți au spus că discursul Kamalei Harris de închidere a Convenției Democrate de la Chicago nu a reușit să demonstreze nicio ruptură față de status quo, după o săptămână în care cea mai divizivă problemă cu care se confruntă partidul a fost în mare parte ignorată.

Sub presiunea de a răspunde criticilor privind sprijinul SUA pentru războiul Israelului din Gaza, vicepreședintele Harris a folosit discursul său de joi seară pentru a repeta apelurile anterioare pentru o încetare a focului și un acord privind ostaticii, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Ea a declarat că susține dreptul Israelului de a se apăra, favorizând în același timp dreptul palestinian la autodeterminare.

Abbas Alawieh, co-fondator al Mișcării Naționale Neangajate, care a mobilizat peste 750.000 de alegători pentru a protesta împotriva politicii SUA privind Israelul, a declarat că Harris a ratat o oportunitate de a câștiga încrederea acestor oameni, dintre care mulți locuiesc în state în curs de luptă, cum ar fi Michigan, Wisconsin, Pennsylvania și Arizona.

„Ceea ce este necesar în acest moment este o conducere curajoasă care să se detașeze de abordarea actuală”, a declarat Alawieh pentru Reuters, la scurt timp după ce Harris a acceptat oficial nominalizarea partidului.

Delegații neangajați și aliații lor au făcut presiuni fără succes pentru a obține un spațiu de vorbire în prime-time la Convenția Națională Democrată (DNC) pentru a aborda cea mai recentă vărsare de sânge în conflictul israeliano-palestinian vechi de zeci de ani, care a început la 7 octombrie, când Hamas a atacat Israelul, ucigând aproximativ 1.200 de persoane, potrivit numărătorii israeliene.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Atacul Israelului asupra Fâșiei Gaza, guvernată de Hamas, cu sprijinul SUA, a ucis de atunci 40.000 de palestinieni, potrivit oficialilor din domeniul sănătății din Gaza, a strămutat aproape întreaga populație de 2,3 milioane de locuitori, a provocat o criză a foametei și a nivelat aproape întreaga enclavă.

Tags: ChicagoGazaHarrisSUA
Externe