X

Discuţie telefonică între Donald Trump şi Moon Jae-in despre încercarea de a menține dialogul cu Coreea de Nord

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său sud-coreean Moon Jae-in au convenit, în cursul unei convorbiri telefonice, că situaţia în Peninsula Coreeană este “gravă” şi au decis să menţină dialogul cu Phenianul, informează AFP, citând o declaraţie făcută sâmbătă de autorităţile de la Seul, potrivit agerpres.

Discuţiile cu privire la denuclearizarea peninsulei sunt în impas după eşecul summitului de la Hanoi în februarie.

Citește și : Presupusul autor al atacului armat la baza militară din Florida era din Arabia Saudită

Cele două ţări nu reuşiseră să se înţeleagă asupra destructurării programului nuclear nord-coreean în schimbul unei ridicări a sancţiunilor economice internaţionale.

Phenianul a dat termen Washingtonului până la sfârşitul anului 2019 pentru a prezenta o nouă ofertă şi a ameninţat în mai multe rânduri în ultimele săptămâni că se va retrage definitiv de la discuţii.

Liderii american şi sud-coreean “au apreciat că situaţia actuală în Peninsula Coreeană este gravă”, a declarat Ko Min-jung, purtătoare de cuvânt a preşedinţiei sud-coreene.

“Ei au convenit că trebuie să continue să dea impuls dialogului astfel încât să ajungă la rezultate rapide în negocierile asupra denuclearizării”, a adăugat ea, precizând că discuţia a avut loc la cererea lui Donald Trump.

Citește și : Amendă de 3,6 milioane de euro pentru Facebook în Ungaria

Tags: Coreea de NordCoreea de SudDonald Trumpl Kim Jong UnMoon Jae-inSUA
Categorii: Știrile zilei