X

Discuții publice la Parlament. Legislatorii se îngrijesc de protecția maidanezilor

Discuții publice la Parlament. Legislatorii se îngrijesc de protecția maidanezilor

Discuții publice la Parlament. Legislatorii își doresc un mecanism optimizat de asigurare a  protecției animalelor fără stăpân.

Citește și: Usatîi merge în judecată. Spotul său electoral împotriva LGBT nu a fost acceptat la TRM

Inițiatorii discuțiilor și autorii unui proiect de lege în acest sens au menționat că, la ora actuală, în R. Moldova  nu există o lege-cadru care ar reglementa protecția animalelor, iar „cruzimea față de animale a atins cote alarmante”. Totodată, anual se înregistrează o creștere a numărului de animale fără stăpân, iar cazurile de atacuri provocate de câinii vagabonzi sunt frecvente în fiecare zi.

În acest sens, legislatorii își propun  crearea unui cadru juridic funcțional, care va permite reducerea numărului animalelor fără stăpân și va asigura protecția acestora.

De menționat că proiectul de lege privind protecția animalelor a fost supus mai multor runde de consultări publice cu participarea reprezentaților autorităților publice, ai asociațiilor de profil și ai societății civile. După examinarea proiectului de către comisiile parlamentare, acesta va fi propus plenului Parlamentului spre examinare și aprobare.

Tags: animale fara stapinmaidaneziParlamentul R. Moldsova
Știrile zilei