Discuțiile privind procedura de suspendare a președintelui Trump se intensifică la Washington

Publicat:

Discuțiile în sensul lansării procedurii de suspendare a președintelui Donald Trump s-au intensificat la Washington, în urma presupusei convorbiri pe care liderul de la Casa Albă le-ar fi avut cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit mediafax.

Discuția telefonică dintre cei doi șefi de stat, din 25 iulie, a avut ca scop felicitarea noului președinte ucrainean și abordarea subiectului corupție, implicându-l, în acest sens, și pe fostul vicepreședinte Joe Biden.


Citește și : ONU declară urgenţa climatică; zeci de lideri ai lumii, sub presiune

Conform declarației unui membru al Comisiei de Informații a Camerei Reprezentanţilor, remarcile făcute de președintele american au reușit să „intensifice această controversă” și au determinat membrii Partidului Democrat să ia în considerare începerea procedurilor de suspendare a șefului de stat.

Detaliile discuției telefonice fac obiectul criticii, declarată de comunitatea ofițerilor de informații americani, privind comportamentul președintelui Trump.

Împotriva precedentului judiciar, directorul Serviciului american de Informații, Joseph Maguire, a refuzat să ofere detalii suplimentare membrilor Congresului, invocând clauza privilegiului prezidențial.

Citește și : Antonio Guterres anunţă crearea unui Comitet constituţional pentru Siria

Duminică, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Nancy Pelosi, care a rezistat apelurilor privind suspendarea președintelui pe fondul legăturilor acestuia cu Federația Rusă, comunică faptul că oficialii administrației publice “vor începe un nou capitol privind lipsa de legalitate a președintelui care îi va conduce către un nou stadiu al investigațiilor”, în cazul în care Joseph Maguire refuză să ofere informații Congresului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.