Disney plănuiește să înghețe angajările și să reducă unele locuri de muncă

Publicat:

Walt Disney Co plănuiește să înghețe angajările și să taie unele locuri de muncă, străduindu-se să aducă serviciul de streaming Disney+ la profit pe fondul incertitudinii economice, potrivit unui memorandum consultat vineri de Reuters, informează mediafax.

Directorul executiv Bob Chapek a trimis memotandumul către liderii Disney, în care spune că societatea instituie o înghețare țintită a angajărilor și anticipează “unele mici reduceri de personal”, în timp ce încearcă să gestioneze costurile.


Citește și : Un general israelian face publice informaţii despre programul de drone înarmate

“În timp ce anumiți factori macroeconomici sunt în afara controlului nostru, îndeplinirea acestor obiective necesită ca noi toți să continuăm să ne facem partea pentru a gestiona lucrurile pe care le putem controla – mai ales costurile noastre”, a scris Chapek în memoriu.

Măsura a venit după ce Disney a ratat marți estimările Wall Street privind profitul trimestrial, gigantul din domeniul divertismentului acumulând noi pierderi din cauza avansului său în domeniul streaming-ului video, pe care îl numește afacerea sa “direct-to-consumer” (DTC). Acțiunile companiei au scăzut miercuri cu peste 13% în urma rezultatelor.

Disney a declarat că serviciul în creștere rapidă a adăugat 12 milioane de abonați în al patrulea trimestru fiscal, dar a raportat o pierdere operațională de aproape 1,5 miliarde de dolari. Compania a precizat că Disney+ va deveni profitabil în anul fiscal 2024, pierderile atingând punctul maxim în trimestrul respectiv.

Analiștii de pe Wall Street și-au exprimat îngrijorarea cu privire la costurile tot mai mari ale Disney pentru streaming.

Corporațiile americane fac reduceri profunde în rândul angajaților pentru a se pregăti pentru o recesiune economică. Meta Platforms va reduce peste 11.000 de locuri de muncă, adică 13% din forța sa de muncă, pentru a limita costurile.

Citește și : Următorul summit al NATO se va axa pe cheltuielile militare şi pe sprijinul pentru Ucraina

 

Și Warner Bros Discovery a trecut prin eforturi dramatice de reducere a costurilor, inclusiv prin concedieri, în timp ce compania recent fuzionată își restructurează operațiunile de conținut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM Circa 1800 de studenți au absolvit miercuri Universitatea Tehnică a Moldovei. La evenimentul de înmânare...

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență Statele Unite ale Americii celebrează astăzi Ziua Independenței, marcând 248 de ani de la adoptarea Declarației de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.