Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Publicat:

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii Disneyland Paris cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la 14 iulie, a intrat în Cartea Recordurilor (Guinness World Records), relatează Le Figaro.

Un cap uriaş al lui Mickey Mouse, în culorile steagului francez, i-a uimit pe vizitatorii Disneyland Paris de Ziua Naţională, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Prin această reprezentaţie, celebrul parc de atracţii a obţinut un record mondial.

Este vorba despre ”cea mai mare imagine aeriană a unui personaj fictiv formată din drone/multirotoare”, se arată în Guinness World Records.

Cel mai cunoscut şoarece din lume a străjuit Val-de-Marne mulţumită unui număr de peste 1.500 de drone desfăşurate deasupra Castelului Frumoasei din Pădurea Adormită.

Această imagine a făcut parte dintr-un spectacol de 12 minute, elaborat în colaborare cu echipe de la Dronisos, un start-up specializat în crearea de spectacole cu drone autonome.

PIROTEHNICĂ, LUMINI ŞI DRONE

”Luni de muncă au fost necesare pentru a monta această reprezentaţie”, declară pe site Disneyland Paris.

Spectacolul a combinat pirotehnica, jocurile de lumini şi coregrafia dronelor.

Vizitatorii au fost cufundaţi în cele mai frumoase scene ale Walt Disney Animation Studios şi Pixar Animation Studios, în legătură cu Franţa – Frumoasa şi Bestia, Cocoşatul de la Notre-Dame, Frumoasa din Pădurea Adormită.

Parcul de distracţie a adus un omagiu Franţei prin încorporarea unor simboluri franceze în tabloul său.

Spectatorii au recunoscut, astfel, Turneul Eiffel sau rozeta emblematică a Catedralei Notre-Dame din Paris, un spectacol impresionant care îl aminteşte pe cel din aceeaşi seară, la Paris, unde drone au fost folosite pentru a produce efecte pirtotehnice impresionante.

Tradiţionalele focuri de artificii din Oraşul Luminilor a început duminică, la ora locală 23.10 (luni, 0.10, ora României), cu o serie de ”omagii aduse capitalei şi valorilor olimpismului”, a anunţat Primăria.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Parisul găzduieşte Jocurile Olimpice, a căror Ceremonie de Deschidere are loc la 26 iulie.

Sărbătoarea Naţională a fost instaurată în Franţa la 6 iulie 1880 prin Legea Raspail, al cărei unic articol nu precizează evenimentul comemorat – cucerirea Bastiliei, la 14 iulie 1789, cunoscută posterităţii drept căderea monarhiei absolute, sărbătoarea Federaţiei, la 14 iulie 1790, care simbolizează unitatea regelului Ludovic al XVI-lea cu Naţiunea.

În 1880, atmosfera politică încă oscila între înclinaţii monarhiste – a III-a Restauraţie avusese loc cu şapte ani mai îniante – şi republicane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.