Dispare optimismul: Decizia privind aderarea R. Moldova și Ucrainei la UE rămâne incertă

Publicat:

Dispare optimismul: ‘Decizia privind aderarea R. Moldova la UE rămâne incertă’

„Decizia summitului Consiliului European din 14-15 decembrie în privința deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană, rămâne o necunoscută.”

Cel puțin asta susține ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, care a precizat în cadrul unei emisiuni televizate că indiferent de decizia Consiliului referitor la R. Moldova, transpunerea aquis-ului comunitar și implementarea reformelor vor continua, transmite Radiomoldova.md.


„Importanța deciziilor de la acest summit este atât de mare încât, practic, deciziile se vor lua pe loc de lideri. La această etapă nimeni nu cunoaște care va fi rezultatul, cum un dosar va afecta alt dosar, în același timp lucrul de transpunere a aquis-ului comunitar, de implementare a reformelor a celor nouă recomandări, oricum trebuie să continuei. Eu sunt absolut sigur că în baza progreselor pe care le-am făcut, le facem și vom continua să facem această lansare a negocierilor este doar o chestiune de timp”, a menționat Popescu.
Șeful MAEIE a menționat că în cazul unei decizii favorabile pentru R. Moldova, următorul pas va fi evaluarea cadrului legislației naționale și identificarea diferențelor pentru ajustarea la aquis-ul european.

Dispare optimismul: ‘Decizia privind aderarea R. Moldova la UE rămâne incertă’

Consiliul European urmează să decidă în perioada 14-15 decembrie dacă R. Moldova va obține sau nu dreptul de a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

De menționat că Ungaria se opune lansării negocierilor de aderare cu Ucraina. În acest caz, Consiliul European ar putea amâna luarea unei decizii și pentru R. Moldova.

Totuși, conform europarlamentarului român Dacian Cioloș, Consiliul European s-ar putea întruni într-o ședință extraordinară în ianuarie pentru a examina în particular acest subiect sau în ședința ordinară din martie 2024.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.