A dispărut stejarul plantat de Trump şi Macron. Casa Albă vine cu precizări

Publicat:

În urmă cu o săptămână, la începutul vizitei sale de stat la Washington, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit cu omologul său american Donald Trump pe peluza din faţa Casei Albe pentru a arunca, sub privirile soţiilor lor, câte un pumn de pământ pe rădăcinile unui puiet de stejar, pe care l-au plantat împreună. 

De altfel, fotografia cu Donald Trump şi Emmanuel Macron cu lopeţi aurite în mâini a făcut înconjurul lumii, notează AFP, potrivit agerpres.


Citeşte şi: Opt militari români, RĂNIŢI într-un atac sinucigaş din Afganistan 

Plantarea era încărcată de simboluri: puietul venea dintr-o pădure din nordul Franţei, unde pieriseră peste 2.000 de puşcaşi marini americani în Primul Război Mondial.

Câteva zile mai târziu, stupoare: stejarul nu mai era acolo.

În urma unor intense speculaţii, Franţa a explicat: arborele-simbol al prieteniei franco-americane a fost plasat în carantină.

“Măsură este obligatorie pentru orice organism viu importat în SUA”, a explicat duminică pe Twitter, Gerard Araud, ambasadorul Franţei în SUA. “El va fi reimplantat ulterior”, a adăugat el.

Citeşte şi: Cu toate că nu a făcut armata, Macron reintroduce serviciul militar obligatoriu

În situaţia în care el fusese deja plantat, carantina nu a intervenit oare prea târziu? s-au întrebat mulţi.

Nu rădăcinile fuseseră “izolate cu grijă” într-o folie de plastic de protecţie, a precizat totodată diplomatul francez, foarte activ pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O adolescentă, atacată cu un cuțit în curtea unui bloc din Bălți. Minora se află sub monitorizarea medicilor

O adolescentă, atacată cu un cuțit în curtea unui bloc din Bălți. Minora se află sub monitorizarea medicilor O adolescentă a fost atacată cu...

Excursia europeană: Peste 2500 de copii au vizitat mai multe obiective turistice din capitală

Excursia europeană: Peste 2500 de copii au vizitat mai multe obiective turistice din capitală Elevi din 140 de localități din Moldova au avut posibilitatea să...

Numărul turiștilor străini, în creștere în prima jumătate a anului

Numărul turiștilor străini, în creștere în prima jumătate a anului În prima jumătate a anului curent, numărul de turiști și excursioniști participanți la turismul organizat...

Șapte cazuri de infecție cu virusul West Nile, confirmate în România

Șapte cazuri de infecție cu virusul West Nile, confirmate în România Șapte cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost înregistrate în România din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.