Dispozitive electronice, alimentate cu ajutorul energiei solare pe o plajă din apropierea Atenei

Publicat:

Persoanele care merg la plaja publică din apropierea primăriei municipalităţii Vari-Voula-Vouliagmeni din sudul Atenei nu mai sunt nevoite să aibă în bagaje, pe lângă crema pentru plajă şi prosop, încărcătoare pentru telefoanele mobile, tablete sau baterii externe, informează marţi Xinhua, scrie agerpres.

Începând de marţi, zecile de umbrele împrăştiate pe plajă în conformitate cu măsurile de distanţare fizică pentru protecţia împotriva COVID-19 sunt prevăzute cu un sistem constând din panouri solare şi porturi USB care oferă alimentare gratuită şi ecologică.


Citește și : Germania denunţă ‘provocările’ Turciei în estul Mediteranei

În cadrul unui program pilot lansat marţi, persoanele care fac plajă vor contribui la eforturile pentru economisirea electricităţii folosind energia solară şi vor putea vedea cantitatea de electricitate economisită pe o pagină de internet administrată de oameni de ştiinţă de la Institutul de Comunicaţii şi Sisteme Computerizate (ICCS) de la Universitatea Tehnică din Atena.

Experţi din cadrul institutului au cooperat cu autorităţile municipale şi cu reprezentanţi ai Comisiei Europene în Grecia în cadrul acestui program care va dura până la sfârşitul lui septembrie, au declarat aceştia pentru Xinhua cu prilejul semnării unui memorandum de colaborare.

Programul denumit ”GrEEnBeach solar charging system” marchează implementarea Pactului Verde european pe plajele din Grecia, au explicat oficialii.

În cadrul unui ambiţios acord încheiat de statele membre UE anul trecut, Europa intenţionează să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, prin transformarea modelului său economic pentru a deveni sustenabil, reducând emisiile de CO2 în scopul protejării mediului, încetinirea încălzirii globale şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

”Este un exemplu clar pentru ceea ce denumim în Europa ‘tranziţia verde’. Vrem să arătăm că putem folosi zilnic o tehnologie prietenoasă cu mediul. În 2050, vrem ca Europa şi planeta noastră să fie, dacă este posibil, neutră din punct de vedere climatic, adică să avem zero emisii de gaze cu efect de seră, care sunt nocive pentru planetă”, a declarat George Markopouliotis, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în Grecia, pentru Xinhua şi ale publicaţii.

”Este o acţiune foarte inovatoare, care arată la ce folosesc tehnologiile digitale şi cum pot fi utilizate pentru protejarea mediului”, a adăugat Grigoris Konstantellos, primar al municipalităţii Vari-Voula-Vouliagmeni.

Citește și : Condiţionarea fondurilor europene de statul de drept rămâne deschisă după summitul UE

”Este un proiect pilot şi vom evalua cu siguranţă rezultatele valoroase la sfârşitul sezonului de vară, extinzându-l şi pentru alte plaje publice sau private din regiunea noastră”, a mai spus acesta.

”(Sistemul) ne permite să ne continuăm rutina zilnică chiar şi la plajă, dar şi să facem acest lucru într-un manieră prietenoasă cu mediul. Este o iniţiativă foarte importantă pe care sperăm să o extindem şi la alte municipalităţi, alte plaje, precum şi în pieţe publice sau alte spaţii în care se adună mulţimi de oameni”, a spus Angelos Amditis, director de cercetare la ICCS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.