Dispută în Columbia privind amestecul unor politicieni în alegerile din SUA

Publicat:

Şefa diplomaţiei columbiene, Claudia Blum, a negat miercuri că ambasadorul Columbiei la Washington s-a întâlnit cu activişti de campanie ai preşedintelui republican Donald Trump, respingând acuzaţiile conform cărora ţara sa se amestecă în alegerile din SUA, informează dpa, potrivit agerpres.

Blum a participat la o reuniune a unei comisii a Senatului columbian, unde a trebuit să răspundă la acuzaţii conform cărora ambasadorul Francisco Santos s-a oferit să ajute echipa lui Trump în alegeri.


Citeşte şi: Germania înregistrează pentru prima dată peste 16.000 de infectări zilnice

Claudia Blum a spus că Ministerul Afacerilor Externe al Columbiei nu are cunoştinţă de vreo astfel de întâlnire a niciunuia dintre oficialii săi, întâlnire pe care şi Santos o neagă.

“Guvernul columbian respectă procesul electoral din SUA şi înţelege că aceasta este o problemă internă” a SUA, informează un comunicat al ministerului, citând-o pe Blum.

Trei membri ai Congresului columbian din partea Centrului Democratic, partidul preşedintelui Ivan Duque, au publicat înainte de aceasta opinii pe Twitter şi Facebook în favoarea lui Trump, descriindu-l pe contracandidatul său Joe Biden drept un politician al stângii radicale.

La rândul său, fostul candidat de stânga în alegerile prezidenţiale din Columbia, Gustavo Petro, şi-a exprimat preferinţa pentru Biden.

Ambasadorul SUA la Bogota, Philip Goldberg, a declarat că relaţiile strânse de lungă durată ale Columbiei cu SUA se bazează pe “susţinere bipartizană” şi le-a solicitat politicienilor columbieni “să evite să se implice în alegerile din SUA”.

Citeşte şi: Ani grei de închisoare pentru un fost preşedinte sud-coreean! Sentinţa este definitivă!

Într-un editorial publicat de CNN, congresmenii americani democraţi Gregory Meeks şi Ruben Gallego i-au acuzat pe politicienii columbieni de amestec în alegerile din SUA, ceea ce prejudiciază “imaginea şi credibilitatea ţării”.

Claudia Blum a dat asigurări că ţara sa menţine relaţii cu membri din ambele partide din Congresul SUA, democraţi şi republicani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sprijin financiar pentru promovarea strugurilor de masă și altor fructe

Sprijin financiar pentru promovarea strugurilor de masă și altor fructe USAID oferă sprijin financiar pentru promovarea strugurilor de masă și altor fructe. Citește și: Se impun...

O nouă ieftinire a benzinei și motorinei

O nouă ieftinire a benzinei și motorinei Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi pentru joi, 1 august. Benzina va fi...

Se impun restricții la importul de oi și capre

Se impun restricții la importul de oi și capre În urma izbucnirii multiplelor focare de pestă a micilor rumegătoare în mai multe țări, Agenția Națională...

Banca Mondială oferă Moldovei un grant de 10,5 milioane de dolari

Banca Mondială oferă Moldovei un grant de 10,5 milioane de dolari Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 10,5 milioane de dolari,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.