Distanţarea fizică NU este suficientă! Catalanii sunt OBLIGAŢI să poartea masca tot timpul

Publicat:

Purtarea măştii în public va deveni obligatorie tot timpul în Catalonia, a anunţat miercuri liderul administraţiei regiunii din nord-estul Spaniei, Quim Torra, relatează dpa, potrivit agerpres.

De joi încolo, locuitorii din întreaga regiune vor trebui să poarte mască în afara locuinţei, chiar în situaţii în care păstrarea distanţării fizice de 1,5 metri este posibilă.


Citește și: Masca devine OBLIGATORIE în Catalonia

În restul Spaniei, acoperirea gurii şi a nasului este în prezent obligatorie numai dacă distanţarea nu poate fi respectată.

“Ideea este că măsura ar trebui să se aplice tot timpul şi peste tot, independent de distanţa dintre persoane”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al lui Torra, Meritxell Budo.

Nu se ştie pentru moment cât timp va rămâne valabilă măsura sau dacă oamenii vor trebui să poarte măşti inclusiv în cafenele sau pe plajă, prevederile detaliate urmând să fie prezentate în cursul zilei de miercuri.

Noile măsuri au fost luate după o creştere a numărului de cazuri de noul coronavirus în Catalonia.

Citește și: SUA se retrag oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Districtul Segria este primul care a fost plasat în carantină din nou după ridicarea restricţiilor, măsură care afectează 210.000 de oameni. Totuşi, marţi numărul zilnic al cazurilor noi locale de COVID-19 a scăzut de la 188 la 74.

Spania a fost una dintre ţările cel mai dur lovite de pandemie, cu 250.000 de cazuri de COVID-19 înregistrate şi 28.400 de decese. La nivel naţional, numărul de infectări a scăzut semnificativ de la mijlocul lunii mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Planul lui Trump pentru NATO

Planul lui Trump pentru NATO Foști oficiali de securitate națională și experți în materie de apărare ce ar putea face parte dintr-o potențială nouă administrație...

Iohannis: România este pregătită să devină ‘Poarta Europei’

Iohannis: România este pregătită să devină 'Poarta Europei' Președintele Klaus Iohannis a vorbit, la recepția de la Ambasada SUA în România de ziua națională a...

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a transmis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.