X

Divergenţele dintre primăria Chișinău și Asociația Concordia ajung la Curtea de Apel

Divergenţele dintre primăria Chișinău și Asociația Concordia ajung la Curtea de Apel

Asociația Concordia a contestat decizia instanței de fond, care a respins, în noiembrie 2023, cererea sa împotriva primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, transmite anticoruptie.md

Mărul discordiei este un teren pe care organizația îl deținea în baza unui contract de locațiune, dar și-a exprimat dorința să-l privatizeze, așa cum deja a înălțat pe el o construcție pentru desfășurarea proiectelor sale sociale.

Citeşte şi: Berlinul avertizează Chişinăul: Evoluţiile recente sunt similare cu cele de la începutul conflictului dintre Ucraina şi Rusia – Stiripesurse.md

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis argumentele reprezentantului administrației locale care a menționat că terenul face parte din nucleul istoric al Chișinăului și nu este pasibil privatizării.

În 2004, atunci când a început activitatea în Republica Moldova, Asociația Concordia a cumpărat un imobil pentru care deține drept de proprietate. Peste un an, a obținut de la Primăria municipiului Chișinău dreptul de utilizare a terenului aferent.

Concordia și-a extins și recondiționat imobilul și pe suprafața acestui teren, pentru a putea derula acivitățile, iar dreptul de proprietate asupra clădirii a fost înregistrat oficial. În 2021, a solicitat Primăriei permisiunea de a privatiza și terenul, dar demersul a fost respins.

Divergenţele dintre primăria Chișinău și Asociația Concordia ajung la Curtea de Apel

În 2022, cererea a ajuns pe masa primarului general, însă nu a fost acceptată, pe motiv că că terenul pe care sunt amplasate construcţiile Concordia face parte din nucleul istoric al municipiului Chişinău şi nu este posibil de a fi privatizat Instanța de fond a admis argumentele reprezentantului Primăriei.

Asociația Concordia Moldova este parte a Concordiei Internaţional, cu sediul la Viena. Este prezentă în 34 de localităţi din Republica Moldova, având în gestiune 13 case de copii de tip familial, 4 centre comunitare de asistenţă socială care oferă serviciul de zi pentru copii în situaţii de risc şi serviciul de cantină de ajutor social, 2 servicii de asistenţă parentală profesionistă, 1 centru de plasament de tip rezidenţial pentru tineret, 6 apartamente sociale, 2 cantine de ajutor social, care asigură prânzuri calde în cadrul cantinei şi livrarea la domiciliul beneficiarilor, 8 centre multifuncţionale cu servicii de plasament de tip rezidenţial pentru persoane în etate, 5 centre de plasament de tip rezidenţial pentru copii, care oferă servicii de plasament temporar pentru copiii în situaţii de risc, tineri şi cuplu mamă – copil. Proiectele sunt finanţate din contul donaţiilor acumulate, în mare parte din surse din afara țării.

Tags: Asociația ConcordiachisinauCurtea de ApelIon Cebanprimărie
Știrile zilei