‘Dixie Fire’, al treilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei, îşi continuă avansul

Publicat:

Echipele de salvare erau în căutare sâmbătă a cinci persoane date dispărute după trecerea lui “Dixie Fire”, incendiul devastator care a lovit vestul Statelor Unite şi care îşi continuă avansul imparabil, relatează EFE, potrivit agerpres

“Dixie Fire”, al treilea incendiu cel mai devastator din istoria Californiei, a mistuit săptămâna aceasta magazine şi locuinţe din mica localitate Greenville, precum şi din oraşul Canyondam.


Citește și :  Demonstraţii în Italia și Franța împotriva introducerii certificatului verde

Incendiul a ars deja 180.00 de hectare din patru comitate de la izbucnirea sa la jumătatea lunii iulie şi, potrivit site-ului pompierului, nu a putut fi controlat decât în proporţie de 21% din suprafaţa sa.

Trei pompieri au suferit arsuri în cadrul operaţiunilor de stingere a flăcărilor.

Biroul şerifului comitetului Plumas a primit informaţii despre cinci persoane date dispărute la Greenville iar căutările lor sunt în curs.

În pofida ordinelor repetate ale autorităţilor de evacuare, unii locuitori se încăpăţânează să lupte singuri cu flăcările.

O prognoză meteo mai blândă ar trebui să ofere puţin răgaz celor 5.000 de militari în lupta lor nocturnă împotriva acestui incendiu uriaş, ale cărui dimensiuni le-a depăşit pe cele ale oraşului Los Angeles.

“Dixie Fire” a atins asemenea proporţii încât îşi dictează singur propriul climat şi propria traiectorie.

Potrivit unei anchete preliminar, prăbuşirea unui copac peste o reţea de mii de stâlpi de electricitate s-ar afla la originea acestui incendiu.

Citește și :  Sicilia declară stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni din cauza incendiilor de vegetaţie

Este vorba de reţeaua electrică Pacific Gas & Company (PG&E), un operator privat care este deja responsabil de provocarea incendiului “Camp Fire”, care aproape că a ras de pe hartă orăşelul Paradise şi a provocat moartea a 86 de persoane în 2018, la doar câţiva kilometri distanţă.

“Dixie Fire” aminteşte cu durere de “Paradise Fire” din 2018, cel mai devastator incendiu şi cu cele mai multe victime din ultimele decenii din California.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 19 iulie 2024

Horoscop 19 iulie 2024  Nativii din zodia Taur află veşti importante, în timp ce Peştii îşi găsesc liniştea, potrivit stiripesurse. Horoscop 19 iulie 2024 pentru...

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO - Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu....

Serialele ‘Shogun’ şi ‘The Bear’ au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Serialele 'Shogun' şi 'The Bear' au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy Drama istorică ''Shogun'', o frescă epică a luptelor pentru putere în...

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului 'Rust' contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.