X

DJ Barbara Butch, care a participat la ceremonia de deschidere a JO, a depus plângere împotriva hărţuirii cibernetice

DJ Barbara Butch, care a participat la ceremonia de deschidere a JO, a depus plângere împotriva hărţuirii cibernetice

DJ Barbara Butch, care a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris de vineri, a anunţat, luni, că a depus o plângere împotriva hărţuirii cibernetice. Ea a declarat pe Instagram că a fost ”ţinta unei noi hărţuiri cibernetice – deosebit de violentă” de la prestaţia sa.

”Ameninţată cu moartea, tortura şi violul, ea a fost, de asemenea, ţinta a numeroase insulte antisemite, homofobe, sexiste şi legate de greutatea sa”, se arată într-un comunicat al avocatului ei, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Activista feministă şi lesbiană s-a declarat ”extrem de onorată că a putut lua parte la ceremonia de deschidere” în timpul secţiunii intitulate „Festivity”, care a început cu o imagine a unui grup la masă, printre care mai multe travestite celebre (Nicky Doll, Paloma şi Piche, recunoscută după barba sa blondă), în care unii au spus că au văzut o reprezentare a Cinei cea de Taină.

”Deşi iniţial am decis să nu vorbesc pentru a-i lăsa pe hateri să se calmeze, mesajele pe care le primesc sunt din ce în ce mai extreme. Toate acestea pentru că am avut şansa de a reprezenta diversitatea ţării mele prin artă şi muzică, alături de alţi artişti şi interpreţi pe care îi admir”, a afirmat Barbara Butch, în vârstă de 43 de ani.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

”Orice ar spune unii oameni, eu exist. Nu mi-a fost niciodată ruşine de ceea ce sunt şi îmi asum responsabilitatea pentru tot – inclusiv pentru alegerile mele artistice. Toată viaţa mea am refuzat să fiu o victimă: nu voi tăcea. Nu mă tem de cei care se ascund în spatele unui ecran sau al unui pseudonim pentru a-şi vărsa ura şi frustrările. Mă voi lupta cu ei fără să tremur vreodată”, a subliniat artista.

Tags: DJ Barbara ButchJO
Diverse