X

DJ-ul Avicii a murit la vârsta de 28 de ani

Avicii, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ de muzică electronică, a murit vineri la vârsta de 28 de ani în Oman, la doi ani după ce şi-a anunţat în mod surprinzător retragerea de pe scenă, potrivit agerpres.

Tim Bergling pe numele său real a fost găsit mort în Muscat, capitala sultanatului, potrivit unui comunicat al agentului său care nu a specificat cauza decesului.

Citește și : Fâşia Gaza : Doi palestinieni au fost uciși într-o nouă zi de proteste la graniţa cu Israel

“Cu o durere profundă anunţăm moartea lui Tim Bergling, cunoscut şi sub numele de Avicii”, a anunţat agentul său, citat de AFP.

“Familia lui este devastată şi cerem tuturor să-i respecte intimitatea în aceste vremuri dificile”, a adăugat el.

Considerat drept unul dintre cei mai buni DJ din lume, el a fost cunoscut marelui public pentru hitul său “Wake Me Up” cu cântăreţul Aloe Blacc în 2013.

În ultimii ani, suedezul nu şi-a ascuns problemele de sănătate, cum ar fi pancreatita, din cauza consumului excesiv de alcool. A trebuit să anuleze prestaţiile din 2014 pentru eliminarea vezicii biliare şi a apendicelui. Cu doi ani în urmă, şi-a surprins fanii anunţând că nu va mai performa pe scenă.

“Am hotărât că acest turneu din 2016 va fi ultimul şi că acestea vor fi ultimele mele spectacole”, a scris el, justificând această decizie prin dorinţa de a face “mai multe lucruri” în viaţa sa.

“Scena nu a fost pentru mine”, a spus el mai târziu pentru revista Billboard. “Sunt mai mult o persoană introvertită în general. A fost întotdeauna foarte greu pentru mine. Am adunat prea multă energie negativă”.

Avicii, care a fost unul dintre vedetele electro cel mai bine plătite ani de zile, a câştigat aproape 15 milioane de dolari in 2016, potrivit revistei Forbes.

Suedezul a colaborat cu artişti cu stiluri diferite, cum ar fi Madonna, Coldplay şi David Guetta, şi a urcat de două ori pe locul al treilea în clasamentul celor mai buni DJ din lume în 2012 şi 2013, potrivit ”DJ Magazine”.

 

Citește și : SUA, Marea Britanie şi Franţa au transmis ONU o versiune amendată a proiectului de rezoluţie cu privire la Siria

Tags: AviciiDJOman
Categorii: Social