X

DJ-ul care i-a dat un cap în gură fostului premier australian, condamnat la închisoare

Un australian care i-a dat un cap în gură fostului premier Tony Abbott a fost condamnat la cel puţin două luni de închisoare, a anunţat luni presa locală, citată de agenţia dpa, potrivit agerpres.

În septembrie anul trecut, DJ-ul Astro Labe l-a urmărit pe Abbott circa 250 de metri pe faleza din Hobart, capitala statului Tasmania, după care l-a lovit intenţionat cu capul în gură.

Citeşte şi: ALERTĂ la Londra! Un bărbat a fost arestat după ce şi-a oprit maşina lângă Palatul Buckingham

În ianuarie, Labe, în vârstă de 38 de ani, a pledat vinovat în faţa unei oficialităţi publice din Commonwealth, iar luni a fost condamnat la maximum şase luni de închisoare, a relatat Australian Associated Press (AAP), cu posibilitatea de a fi eliberat condiţionat după minimum două luni. Bărbatul risca până la doi ani de închisoare pentru atacul pe care magistratul Michael Daly l-a descris drept “neprovocat” şi “oportunist”.

După incident, Abbott a declarat că a fost şocat. Fostul premier a suferit răni minore, “o buză uşor umflată”.

La acea vreme, s-a crezut că atacul a fost motivat de campania stridentă a lui Abbott împotriva căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Însă ulterior, Labe, care se descrie drept anarhist, a spus că atacul, comis la beţie, a fost o consecinţă a “urii personale” pe care o simţea faţă de Abbott şi că nu a avut nimic de-a face cu dezbaterea pe teama căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

Citeşte şi: Verhofstadt sare la gâtul lui Orban: ‘E cea mai întunecată epocă pe care a cunoscut-o vreodată Europa’

Tags: Astro LabeaustraliaAustralian Associated Press (AAP)DJHobartMichael DalyTasmaniaTony Abbott
Categorii: Știrile zilei