X

Dmitri Cistilin a fost reținut în Republica Moldova și predat Ucrainei

Dmitri Cistilin a fost reținut în Republica Moldova și predat Ucrainei

Serviciile speciale din Republica Moldova l-au reținut și l-au predat serviciilor speciale ucrainene pe omul de știință-economist Dmitri Cistilin, care are atât cetățenie ucraineană, cât și rusă, a declarat agenţiei TASS un prieten al acestuia, Igor Căldare, care, împreună cu Cistilin, a organizat o conferință internațională la București.

“Mâine voi susține o conferință de presă în care voi arăta pașapoartele ucrainean și rusesc ale prietenului meu Dmitri Cistilin, care a fost reținut la Chișinău de serviciile speciale moldovenești și predat autorităților ucrainene.

Vezi şi: VIDEO – IDF a distrus un tunel al Hezbollah care ajungea în Israel – Stiripesurse.md

Împreună cu el am organizat o conferință internațională la București dedicată problemelor de securitate regională. Organizatorul acestuia a fost Institutul Internațional de Dezvoltare și Autoorganizare “Simon Kuznetz” din Ucraina, pe care Cistilin îl conduce.

Dmitri Cistilin a fost reținut în Republica Moldova și predat Ucrainei

După eveniment, Dmitri a zburat la Moscova pentru a-și vizita fiul bolnav. Apoi s-a întors la Chișinău pentru a începe cu mine pregătirile pentru următoarea conferință din Serbia, care este dedicată problemelor ortodoxiei. Dar în Republica Moldova acesta a fost reținut de angajați ai Serviciului de Securitate al Republicii Moldovei, care l-au predat serviciilor speciale ucrainene” – a spus Căldare.

De atunci Cistilin nu mai răspunde la apeluri telefonice.

Serviciul de Securitate al Ucrainei susține că, împreună cu organele de ordine din Republica Moldova, a efectuat o operațiune specială de reținere a lui Cistilin.

Dmitri Cistilin a fost reținut în Republica Moldova și predat Ucrainei

Acesta a fost reținut “în timp ce încerca să se întoarcă la Moscova prin teritoriile unor țări terțe”, informează canalul Telegram al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

În prezent, Cistilin se află în arest și este acuzat de trădare. Surse din cadrul serviciului au mai anunţat că deținutul riscă o închisoare pe viață cu confiscarea averii.

Totodată, autoritățile moldovenești nu au informat diplomații ruși despre reținerea lui Cistilin, afirmă Consulatul General al Rusiei de la Chișinău.

Tags: Dmitri CistilinextradareIgor CăldareMoldovaRomaniarusiaucraina
Știrile zilei