Dmitri Rogozin a fost RĂNIT într-un bombardament

Publicat:

Într-un mesaj pe Telegram, apropiatul lui Vladimir Putin a declarat că a fost rănit la omoplat, într-un bombardament la Doneţk. Medicii lui afirmă că va fi supus unei operaţii.

 

Dmitri Rogozin, fost director al Roscosmos – agenţia însărcinată cu programul civil spaţial rusesc – şi apropiat al lui Vladimir Putin, a afirmat joi, 2 decembrie că a fost rănit în timpul unui bomardament la Doneţk, în estul Ucrainei.


Citeşte şi: O nouă creștere a tensiunii în Kosovo sporește temerile privind un conflict armat – Black News

“Am o rană, un fragment metalic de 3×4 mm intrat deasupra omoplatului drept. Va fi o operatie. Mai multe alte persoane aproape de mine au fost rănite”, a scris fostul vicepremier rus joi pe canalul lui de Telegram.

Medicii din Republica Populară Doneţk (RPD) au declarat că îi dau asistenţă medicală lui Dmitri Rogozin, potrivit TASS, agenţia de presă rusă. “Starea lui este mulţumitoare”, a declarat asistentul rănitului. “Potrivit concluziilor medicilor, un fragment de mină care s-a localizat în coloana sa vertebrală nu poate fi extras. Dmitri Rogozin refuză sa fie evacuat spre structuri medicale din alte regiuni ale Rusiei atâta vreme cât starea celorlalţi răniţi nu este stabilă”, a adăugat el.

 Localizare divulgată

Dmitri Rogozin se găsea în RPD, regiune ucraineană ocupată de Rusia din 2014 şi oficial anexată în septembrie de Moscova, pentru a da “asistenţă militară” armatei ruse, explică agenţia TASS. În mesajul lui pe Telegram, Rogozin a arătat că el asista la “o reuniune de lucru [în restaurantul hotelului], în cerc restrâns şi într-o atmosferă liniştită, la întoarcerea de la una din unităţile noastre de voluntari”.

Citeşte şi: Putin afirmă că vrea oprirea războiului din Ucraina la un moment dat, prin negocieri – Black News

Canalul de televiziune public Rossia 24 a afirmat că fostul şef al Roscosmos îşi sărbătorea acolo a 59-a aniversare, cu invitaţi şi muzicanţi. Canalul a difuzat imagini cu la mesele de sărbătoare răsturnate într-o sală de restaurant cu geamurile sparte şi pereţii parţial distruşi.

“Locuiam în acest hotel de câteva luni şi în opt ani duşmanul nu a bombardat niciodată acest loc”, continuă el. Potrivit oficialului rus, “cineva a divulgat” locaţia pe la “19:45″ şi ” mai multe lovituri de mare precizie” au urmat. Până la urmă, el informează că a fost deschisă o anchetă pentru a descoperi identitatea agresorului.

Sejur “periculos”

Comentând incidentul, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, i-a asigurat pe jurnalişti că “este absolut normal ca funcţionarii să meargă în regiunile ruseşti”. “Din păcate, sejurul în anumite regiuni este încă periculos (…). Dar asta nu înseamnă că acest lucru trebuie să-i împiedice pe funcţionari să-şi exercite funcţiile”, a adăugat el.

De la demiterea lui din fruntea Roscosmos în iulie, planează o neclaritate asupra activităţilor sale. Unii au emis ipoteza că Rogozin ar putea ocupa un fel de post de conducere în zonele ocupate de Rusia în estul Ucrainei. Rogozin s-a declarat şeful grupului de inspectori voluntari “Lupii ţarului”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viktor Orban îşi apără eforturile pentru pace în Ucraina înainte de plecarea la Moscova

Viktor Orban îşi apără eforturile pentru pace în Ucraina înainte de plecarea la Moscova Prim-ministrul ungar Viktor Orban şi-a apărat vineri "acţiunile" pentru a obţine...

Ucraina ar putea adera la NATO în 10 ani

Ucraina ar putea adera la NATO în 10 ani Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, speră ca Ucraina să devină membru al Alianței Nord-Atlantice în...

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi premierul polonez, Donald Tusk, şi-au exprimat îngrijorarea cu...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.