X

Dmitro Kuleba ŞI-A ANULAT deplasarea la Bruxelles

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a anunţat luni că nu va asista la Bruxelles la reuniunea anunţată cu partenerii săi din Uniunea Europeană şi a informat că aşteaptă la Kiev vizita unuia dintre ”principalii” parteneri occidentali ai Ucrainei, transmite EFE. Presa ucraineană a scris că ar fi vorba de însuşi preşedintele SUA, Joe Biden, potrivit agerpres.

”Mulţumesc Estoniei pentru că a propus o achiziţie directă comună de arme şi muniţii (…). Deşi nu mă voi putea alătura în persoană reuniunii Consiliului miniştrilor de externe ai UE, sprijinim ferm iniţiativa şi insistăm să fie pusă în practică”, a transmis Kuleba pe contul său de Twitter.

Citeşte şi: Vizită SURPRIZĂ a lui Biden la Kiev – VIDEO – Black News

Reuniunea lui Kuleba cu omologii săi europeni a fost anunţată oficial din timp şi era programată înaintea reuniunii Consiliului UE.

Potrivit presei locale ucrainene, vestea schimbării planurilor lui Kuleba a coincis cu o restricţie de trafic la scară largă în Kiev, ceea ce a dus la apariţia unor zvonuri potrivit cărora un înalt funcţionar occidental ar urma să viziteze oraşul.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei spune că ruşii au suferit pierderi ‘extraordinar de semnificative’ – Black News

Unele mass-media au scris chiar că acest ”înalt funcţionar” ar putea fi însuşi preşedintele SUA, Joe Biden, dat fiind că liderul de la Casa Albă va participa marţi, în ţara vecină Polonia, la o reuniune bilaterală cu preşedintele polonez Andrzej Duda, cu care va discuta despre eforturile comune pentru a sprijini Ucraina şi despre consolidarea capacităţilor de disuasiune ale NATO.

Tags: Casa AlbaDmitro KulebaJoe BidenSUAucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina