X

Doar cinci copii s-au înscris în clasa I din Teșcureni

Doar cinci copii s-au înscris în clasa I din Teșcureni

Un buget auster, care nu ajunge nici pentru salarizare, cu 76 de elevi și 10 profesori, dintre care jumătate sunt pensionari. Așa va începe noul an școlar gimnaziul din Teșcureni, raionul Ungheni, care se confruntă, ca și alte școli mici din R. Moldova, cu o lipsă acută de elevi.

Directoarul gimnaziului, Viorica Balica, spune că în noul an școlar în clasa întâi vor învăța doar cinci elevi, chiar dacă la început, pe liste erau 10 copii, însă au plecat peste hotare, transmite EuropaLiberă.

Viorica Bica povestește că gimnaziul din Teșcureni are un buget anual de un milion de lei, însă acești bani nu ajung nici pentru salarizarea profesorilor.

Doar cinci copii s-au înscris în clasa I din Teșcureni

„Eu am încercat să aplic la mai multe proiecte, dar mereu este cerința unui număr mai mare de elevi. Noi ar trebui să avem măcar 200 de elevi. Eu cred că totuși ar trebui să se găsească o soluție ca să se finanțeze, totuși, instituțiile mici, să aibă un buget care să le ajungă”, a spus Viorica Balica.

În 2009, gimnaziul din Teșcureni avea 160 de elevi, iar din cauza migrației numărul de copii a început să scadă. În ultimii șapte ani, în școală nu a fost angajat nici un tânăr specialist.

Tags: copiiraionul UngheniscoalaTeșcureniViorica Balica
Categorii: SocialȘtirile zilei