Doctorii se opun fuziunii și nu exclud greva generală

Publicat:

 

Doctorii se opun fuziunii și nu exclud greva generală

Medicii de la Spitalul Clinic Republican de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și cei de la Spitalului Dermatologic și Maladii Comunicabile nu acceptă fuziunea celor două instituții sanitare și nu exclud chiar inițierea unei greve generale, transmite newsmaker.


Potrivit sursei citate, angajații celor două spitale au trimis sesizări în adresa Federației Sindicale „Sănătatea” în care solicită anularea inițiativei.

Citește și: Leul puternic a generat pierderi de miliarde bugetului de stat

13 angajați ai Spitalului Clinic Republican de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și 4 membri ai Catedrei de boli infecțioase, tropicale și parazitologie medicală au trimis o sesizare privind fuzionarea instituției medicale cu Spitalul Dermatologic în adresa Federației Sindicale „Sănătate”.

„În urma analizei informative anexate la proiectul hotărârii Guvernului și anume condițiile ce au impus elaborarea proiectului de acte normative și concluziile finale urmărite, constatăm că argumentele prezentate nu sunt considerate a fi unele plauzibile, concludente și convingătoare iar fuziunea nu ține de obiectul identificării unor soluții care ar rezolva în esență problemele legate de standarde , investiții capitale și infrastructură, pretins a fi în stare depășită. (…) Astfel, ideea propusă cu privire la eficientizarea activității sectorului spitalicesc, ar putea masca subtilitățile interesului personal meschin și de grup pentru obținerea abuzivă și pretins a fi legală a terenului pe care este amplasată instituția Spitalul Clinic Republican de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, care aparține  poporului (urmașilor lui Toma Ciorbă)”, se arată în document.

În document se mai menționează că recent secția Nr. 2 a instituției a fost reparată, au fost instalate panouri solare fotovoltaice a fost renovat cabinetul de radiologie și a fost montat noul aparat.

Semnatarii cer anularea proiectului de hotărâre, inițierea procedurilor de acces la granturile destinate dezvoltării medicale pentru Spitalul „Toma Ciorbă” și susținerea proiectelor de reconstrucție și modernizare a instituției.

Reprezentanții Ministerului Sănătății nu au comentat, deocamdată, revendicările medicilor de la cele două spitale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina Autoritățile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în județul Tulcea, fiind vizate localitățile...

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk Rusia a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în...

SUA evită să se angajeze în privinţa aderării ‘ireversibile’ a Ucrainei la NATO

SUA evită să se angajeze în privinţa aderării 'ireversibile' a Ucrainei la NATO Statele Unite ale Americii au promis vineri că summitul NATO de...

Zelenski: Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război

Zelenski: Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război în 53 de schimburi de prizonieri,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.