X

Dodon: Autoritățile de la Chișinău nu se implică pentru a repatria moldovenii din Israel

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu o reacție privind războiul din Israel. Potrivit acestuia, autoritățile de la Chișinău nu se implică pentru a repatria moldovenii aflați în regiunea afectată de atacuri teroriste. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În direct cu Igor Dodon” din 13 octombrie.

„Războiul din Israel evident că ne va afecta. Avem cel puțin 10 mii de cetățeni, care se află temporar la muncă în statul israelian. Avem deja prima persoană care a murit în Israel. De aceea, pentru mine este foarte straniu că guvernarea nu vrea să se ocupe de evacuarea cătățenilor moldoveni de acolo. Mai mult ca atât, am văzut ieri că au blocat un avion, cu niște explicații pe care o instituție le spune într-un fel, alta – în alt fel. Doamna Maia Sandu, chiar așa de mizerabili sunteți?. Este vorba de copii, de mame”, susține Igor Dodon.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Potrivit fostului șef al statului, „autoritățile nu fac absolut nimic, iar când cineva încearcă să facă ceva, ei sunt blocați”.

„Acest război este de o săptămână, de ce nu ați organizat în regim de urgență curse avia din Israel spre Moldova? Adică când vă trebuie 100-200 de milioane de lei să dați pentru Summitul de la Bulboaca, voi găsiți bani, dar aici voi nu aveți posibilitate”, spune Igor Dodon.

Prin urmare, acesta a solicitat Guvernului urgent să se ocupe de această problemă, pentru că țara este în situație excepțională.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că cei de la guvernare ar trebui să fie gata de faptul că valul de migranți spre Moldova va crește.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

„Guvernul ar trebui, în regim de urgență, să pregătească o strategie clară de primire a moldovenilor acasă, vor veni zeci de mii în timpul apropiat. Ei trebuie să aibă loc de muncă, copiii trebuie să meargă la școală. Cu ucrainenii am văzut cum putem să ne mobilizăm, trebuie să primim și mai bine moldovenii acasă, nu să le blocăm avioane”, a mai declarat Igor Dodon.

 

Tags: chisinauigor dodonMoldova
Categorii: ExternePoliticăȘtirile zilei