X

Dodon continuă să-i SPERIE pe moldoveni cu RĂZBOIUL

Dodon continuă să-i SPERIE pe moldoveni cu RĂZBOIUL

Inculpatul Igor Dodon pretinde că actuala conducere a R. Moldova ar pregăti R. Moldova de război, în contextul convocării rezerviștilor la instruiri, în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024 și Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, scrie Ziarul Naţional.

Potrivit lui Dodon, ședința de judecată de astăzi în dosarul „Energocom”, în care este inculpat, ar fi fost amânată pentru că procurorul de caz participă la aplicații militare pentru rezerviști.

Citeşte şi: Putin ameninţă că trimite arme unor ţări terţe pentru a lovi interesele occidentale – Stiripesurse.md

Acest lucru a servit drept prilej pentru Dodon să o acuze pe Maia Sandu că ar pregăti R. Moldova de război.

Dodon continuă să-i SPERIE pe moldoveni cu RĂZBOIUL

„Încă o confirmare că Maia Sandu pregătește țara noastră pentru război. Dacă și procurorii deja sunt chemați la exerciții pentru rezerviști, atunci unde ne îndreptăm?! Maia Sandu și PAS, nu ne atrageți în tot felul de aventuri și prostii în interesul altor state. Doriți în acest fel să vă asigurați susținerea și al doilea mandat?! Vreți să plăceți sponsorilor?! Încercați măcar puțin să fiți oameni de stat”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Socialistul, care s-a ferit de fiecare dată să condamne Rusia pentru declanșarea războiului contra unui stat suveran și neutru, pretinde că vorbește din partea cetățenilor R. Moldova.

„Moldovenii vă cer:

– să opriți orice exerciții militare pe teritoriul R. Moldova cu participarea militarilor străini și militarizarea statului nostru neutru;

– să opriți și să încetați convocările rezerviștilor la exerciții;

– să opriți exodul cetățenilor din țară”, este mesajul politicanului prorus Igor Dodon, cercetat penal în mai multe dosare, inclusiv pentru trădare de patrie.

Tags: igor dodonMaia Sandurazboi
Politică