X

Dodon: Decizia de a reduce numărul de diplomați ruși în Moldova este una greșită

Declarațiile au fost făcute astăzi, de către fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Asta după ce, ministrul de Externe, Nicu Popescu a anunțat că numărul lor va fi redus până la 10.

Decizia de a reduce numărul de diplomați ruși prezenți în Republica Moldova este una greșită și va avea un impact foarte negativ asupra relațiilor viitoare dintre Moldova și Rusia, potrivit   Știri.md.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru Veaceslav Platon în Rusia

„Odată cu decizia de a reduce numărul de angajați ai Ambasadei Rusiei în Republica Moldova pe baza unei „investigații jurnalistice”, autoritățile moldovenești au îndeplinit ordinul curatorilor lor occidentali. Desigur, acest lucru va avea un impact extrem de negativ asupra relațiilor dintre Moldova și Federația Rusă”, spune Igor Dodon, transmite Știri.md.

Fostul președinte al Republicii Moldova a menționat despre faptul că, odată cu scăderea numărului de angajați ai Ambasadei Rusiei la Chișinău, se observă o creștere atât a numărului de angajați, cât și a suprafeței ambasadelor partenerilor occidentali ai Republicii Moldova.

„Se aud deja și niște declarații delirante ale unor deputați despre ruperea completă a relațiilor diplomatice cu Rusia. Vreau să le reamintesc că nu ei au stabilit aceste relații și nu ei sunt cei care le vor distruge. Înțeleg că unii cred că astfel se vor apropia mai mult de NATO și UE, pentru a face pe plac cuiva din Occident, însă acest lucru nu este în interesul poporului moldovenesc”, spune Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a relatat că el este sigur că majoritatea cetățenilor, inclusiv cei care au votat pentru Maia Sandu și partidul PAS, nu vor fi de acord cu ruperea relațiilor dintre Moldova și Rusia.

Citește și : PAS cere modificarea Constituţiei, dar CCM-ul spune ‘pas’

Știri.md amintește că astăzi, 26 iulie, MAEIE a anunțat că la Chișinău va fi redus numărul personalului Ambasadei Rusiei. Rămân doar 15 angajați și 10 diplomați, autoritatea din Republica Moldova invocând principiul parității.

Reamintim că Oleg Vasnețov a fost convocat după ce jurnaliștii au publicat un video în care sunt surprinse mai multe antene instalate pe acoperișul Ambasadei Federației Ruse.

Tags: Federatia RusaMoldovaNicu Popescurusia
Categorii: ExternePolitică