X

Dodon, despre încarcerarea primarului din Nisporeni: ‘Partidul PAS încearcă să curețe terenul pentru candidații săi’

În cadrul emisiunii „În direct cu Igor Dodon”, fostul președinte al Republicii Moldova a vorbit despre alegerile locale care se vor desfășura la data de 5 noiembrie 2023. Potrivit oficialului, în prezent, „Partidul PAS încearcă să curețe terenul pentru candidații săi”.

Potrivit lui Igor Dodon, pe fundalul alegerilor locale apar tot mai multe încălcări.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

„Eu condamn categoric ce a făcut PAS cu primarul din Nisporeni. Eu nu îl cunosc personal, el este oponentul meu. Oare voi nu ați știut despre aceste lucruri cu o lună în urmă, un an în urmă? De ce când omul vrea să meargă să depună actele pentru alegeri, voi îl trăsniți?”, a spus Igor Dodon.

Acesta a adăugat că condamnă ceea ce se întâmplă în prezent, în plină campanie electorală.

 Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost reținut pe 19 septembrie, în urma unor percheziții efectuate de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, sub conducerea procurorilor de la Nisporeni.

De asemenea, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, și-a exprimat public speranța că justiția își va spune cuvântul și va clarifica cazul reținerii primarului de Nisporeni, Grigore Robu, nu înainte de a da de înțeles că la mijloc ar sta „perioada alegerilor”.

Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Totodată, fostul premier Vlad Filat condamnă acțiunile Procuraturii în raport cu primarul de Nisporeni, Grigore Robu.

Prin urmare, Grigore Robu a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Tags: igor dodonNisporeniPAS
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei