Dodon, despre videoul cu Plahotniuc: Video este trucat, de aceea nu se dorește să vină specialiștii

Publicat:

Igor Dodon insistă la CSJ că videoul în care Vlad Plahotniuc îi transmite un pachet este trucat. Procurorii susțin că înregistrarea are 50 de minute, dar nu dezvăluie mai multe detalii despre conținutul secvenței.

„Din start, sunt suspiciuni referitoare la veridicitatea acestui video. Toate întrebările, procurorii fug. Am spus, lasă să vină tehnicienii. Video este trucat, de aceea nu se dorește să vină specialiștii. Suntem în țară, în pofida celor care spuneau că o să fugim. Suntem siguri că avem dreptate”, susține fostul președinte.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Apărarea solicită intervenția unui specialist, pentru a demonstra că video nu a fost trucat. În același timp, se solicită traducerea, deoarece procesul se desfășoară în limba română, iar înregistrarea ar fi în limba rusă.

„Nici eu, nici judecătorii, nici procurorii, nici inculpatul Dodon nu este specialist. Sunt niște chestiuni de apărare, pe care le veți vedea la ședința următoare. (…) Am vorbit despre aspectul tehnic al redării acestui video, pe care îl contestăm. Posibil include elemente de montare, trucare, pe care doar un specialist le poate identifica”, susține avocatul lui Igor Dodon.

Juriștii socialistului mai afirmă că Petru Iarmaliuc ar fi încălcat procedurile când a întocmit un proces-verbal. Acesta ar fi semnat un document care se aplică în cazul cercetării la fața locului. Mai mult, ei solicită recuzarea, considerând că nu este corect din punct de vedere legal ca la CSJ să prezinte acuzarea un procuror municipal, nu unul din cadrul Procuraturii Generale.

La rândul său, Petru Iarmaliuc susține că secvența video este una dintre probele principale în dosar. Acesta a punctat că va continua să își exercite atribuțiile, în pofida poziției apărării lui Igor Dodon.

„Mi-am expus argumentele în instanță. Nu am decât să continui să susțin acuzarea, indiferent de poziția inculpatului și avocaților”, a punctat procurorul.

Joi, CSJ a examinat înregistrarea video apărută încă în 2020, cu doi ani înainte de reținerea fostului președinte și înaintarea învinuirilor de trădare de Patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și acceptarea finanțării PSRM de către un grup criminal organizat. În secvență se vede cum Igor Dodon primește un pachet negru de la Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov. Până acum nu este clar ce era în pachet, dar se presupune că ar fi fost bani, deoarece cei trei discutau despre oferirea salariilor.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit Serviciul Vamal a anunțat că au avut loc primele două operațiuni de tranzit în cadrul Noului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.