Dodon este pus la zid şi de presa filorusă

Publicat:

Dodon este pus la zid şi de presa filorusă

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, se pare că pierde încrederea Kremlinului. Mai multe agenții de presă de la Moscova, dar și pe canalele de Telegram, a început o campanie de discreditare a liderului socialiștilor, chiar în ajunul congresului PSRM.

În articolele distribuite se vorbește despre cum fostul lider socialist, susținut de Moscova mai mulți ani la rând, nu ar mai avea trecere politică în Federația Rusă pentru că ar juca dublu și necinstit, transmite Tv8.md.


Citeşte şi: Milioane de lei au ajuns în conturile MAN şi ‘Şansă’ de la donatori-fantomă

Într-un text distribuit masiv de presa pro-Kremlin se vorbește despre bătălia de fațadă care are loc actualmente între Igor Dodon și Maia Sandu, deși în 2020, când cei doi politicieni s-au duelat pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova, lupta părea cât se poate de reală.

„Atacurile verbale ale domnului Dodon vizează, printre toate celelalte, preferințele lui Sandu precum integrarea europeană, lupta împotriva corupției sau distanțarea de Rusia. Într-o postare recentă pe Telegram, domnul Dodon a numit-o pe doamna Sandu „Gorbaciov al Moldovei”, subliniind o asemănare între cei doi politicieni care au fost „antipatici pe plan intern, dar aplaudați în străinătate”, se arată în același articol.

Dodon este pus la zid şi de presa filorusă

Totodată, autorul articolului scoate în evidență faptul că retorica critică al fostului șef de stat împotriva Maiei Sandu s-a cam domolit și evidențiază câțiva factori care ar fi stat la baza acestui lucru. De asemenea, se menționează despre cooperarea dintre deputații PSRM și PAS, care colaborează și votează împreună proiecte de lege.

„Întrebat despre această schimbare neobișnuită, domnul Dodon a respins zvonurile conform cărora se formează coaliții cu oponenții săi politici pe care el și partidul său îi acuză că ruinează țara. Dar oricare ar fi motivul, acțiunile lui Igor Dodon vorbesc în mod clar mai tare decât cuvintele”, menționează autorul articolului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ONU: Condamnarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia ridică ‘mari îngrijorări’

ONU: Condamnarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia ridică 'mari îngrijorări' Condamnarea, vineri, în Rusia, a jurnalistului american Evan Gershkovich la 16 ani de închisoare...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

Lotul olimpic național a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică

Lotul olimpic național a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică Lotul olimpic al Republicii Moldova a...

Kamala Harris către donatorii democraţi: Vom câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie

Kamala Harris către donatorii democraţi: Vom câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie Vicepreşedinta SUA Kamala Harris le-a dat vineri asigurări marilor donatori democraţi că partidul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.