X

Dodon: Eu cred că Maia Sandu va fugi din țară mai aproape de alegerile prezidențiale

Cred că Maia Sandu va fugi din Moldova mai aproape de alegerile prezidențiale. Părerea îi aparține fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

În cadrul unei transmisiuni live, acesta a spus că Maia Sandu va trebui să răspunde pentru toate ilegalitățile pe care le-a comis, printre care și scoaterea din funcție a lui Stoianolgo.

„Eu cred că Maia Sandu va fugi din țară. Nu după locale, dar mai aproape de prezidențiale, ea va fugi. Ea nu va rămâne pentru a explica, a demonstra că nu a încălcat legea”, spune Igor Dodon.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Acesta susține că sunt cel puțin cinci dosare penale care vor fi deschise de următoarea justiție independentă pe numele președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Am mai spus-o și anterior că și decretul de scoatere din funcție a lui Stoianoglo este o decizie ilegală constituțională”, spune Dodon.

De asemenea, acesta a adăugat că, indiferent unde se va afla, șefa statului „va trebui să răspundă pentru toate aceste lucruri”.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

„Ea a aprobat o lege bună, că se poate de judecat oamenii care nu se află în țară. De aceea, toți cei care fug vor fi judecați în lipsa lor. Gândiți-vă bine ce faceți, în special cei care execută aceste ordine”, a conchis fostul președinte al Republicii Moldova.

Tags: igor dodonMaia SanduMoldovaStoianolgo
Categorii: PoliticăȘtirile zilei