X

Dodon îl acuză pe primarul Capitalei că ‘a trădat electoratul de stânga’

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, îl acuză pe primarul Capitalei, fost membru PSRM, partid alături de care a câștigat primul mandat de edil, că „a trădat electoratul de stânga”.

Totul pentru ca „să nu i se deschidă dosare penale”, a declarat fostul șef de stat într-un live pe rețele.

Citește și : R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

„Ion Ceban a trădat electoratul de stânga.

Ca să nu i se deschidă dosare penale, el a promis ambasadorilor occidentali că va fi alături de Maia Sandu, că va crea o majoritate parlamentară cu partidul ei. Din acest motiv și-a schimbat poziția cu privire la limba de stat, Uniunea Europeană, partenerul nostru, Federația Rusă ș.a.m.d.

El vrea să păstreze funcția de primar și pentru asta este gata să-i vândă pe toți”, a declarat Igor Dodon.

Primarul capitalei, care a anunțat că va candida pentru al doilea mandat, în această toamnă, nu a comentat, deocamdată, afirmațiile fostului șef de stat.

Disensiunile dintre foștii membri de partid, Ion Ceban și Igor Dodon, au început după ce primul a anunțat, pe 23 august 2022, că a decis să creeze Partidul Mișcarea Alternativa Națională, care va pleda pentru integrare europeană, dar și că vorbește limba română, deși anterior afirma, de rând cu socialiștii, că limba de stat este „cea moldovenească”.

Citește și : Spînu vrea un acord cu chinezii pentru zboruri directe spre Hong Kong

Mai mult, în această vară Ceban l-a dat în judecată pe Igor Dodon. „Vă imaginați, fostul meu consilier, Ion Ceban, m-a dat în judecată”, a anunțat liderul PSRM.

 

Tags: igor dodonIon CebanPSRMuniunea europeana
Categorii: PoliticăȘtirile zilei