X

Dodon n-o cruţă pe Sandu: ‘Va indimida populaţia, prin cenzură și dictatură’

Dodon n-o cruţă pe Sandu: ‘Va indimida populaţia, prin cenzură și dictatură’

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un comentariu privind Strategia de Securitate Naţională, prezentat de Maia Sandu. „Majoritatea „ameninţărilor” identificate în proiect nu corespund intereselor Republicii Moldova și vor fi folosite de Maia Sandu pentru intimidarea populaţiei, instaurarea cenzurii totale și dictaturii, anularea sau amânarea alegerilor prezidenţiale și parlamentare din pentru a menţine puterea de către regimul actual cu orice preţ”, a notat Dodon, potrivit UNIMEDIA.

Dodon n-o cruţă pe Sandu: ‘Va indimida populaţia, prin cenzură și dictatură’

„La indicaţia directă a Occidentului, Maia Sandu conduce ţara noastră pe calea Ucrainei: militarizarea cu cooperarea aprofundată cu NATO, contrar statutului de neutralitate consacrat de Constituţie; politică anti-rusă unilaterală; suprimarea dură a oricăror oponenţi politici din ţară sub lozinci false ale luptei împotriva corupţiei (în timp ce toate măsurătorile, inclusiv ratingurile internaţionale, arată că sub conducerea PAS, nivelul corupţiei în Moldova a crescut brusc), închiderea mass-media incomode, cenzura pe internet.

Majoritatea „ameninţărilor” identificate în proiectul Strategiei de Securitate Naţională nu corespund intereselor Republicii Moldova și vor fi folosite de Maia Sandu pentru intimidarea populaţiei, instaurarea cenzurii totale și dictaturii, anularea sau amânarea alegerilor prezidenţiale și parlamentare din pentru a menţine puterea de către regimul actual cu orice preţ.

Citeşte şi: Evacuarea a mii de pacienţi spre sudul Fâşiei Gaza ar putea fi ‘echivalentul unei pedepse cu moartea’

De fapt, adevărata ameninţare la adresa securităţii naţionale este însuși regimul Maia Sandu, care a uzurpat puterea în Moldova. Pentru a răsturna acest Guvern, este necesară unirea tuturor forţelor sănătoase, indiferent de obiectivele programului ideologic și geopolitic”, a scris Igor Dodon, pe canalul său de telegram.

Președinta Maia Sandu a susţinut un briefing, după ședinţa Consiliului Suprem de Securitate. Șefa statului a prezentat Strategia Securităţii Naţionale, care „definește pericolele la adresa securităţii ţării și direcţiile de acţiune propuse pentru consolidarea securităţii naţionale și a securităţii fiecărui cetăţean”.

Tags: igor dodonMaia SanduNATOStrategia Securităţii Naţionale
Categorii: PoliticăȘtirile zilei