X

Dodon vrea convocarea de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate

Președintele Igor Dodon, suspendat de Curtea Constituțională a Republicii Moldova, a transmis luni că dorește „actualizarea componenței Consiliului Suprem de Securitate și convocării în regim de urgență a acestuia”, informează mediafax.

„Am prezidat o ședință de lucru cu consilierii și șefii de direcții ai aparatului PRM, în cadrul căreia am stabilit câteva obiective prioritare pentru următoarele zile. Am menționat necesitatea actualizării componenței Consiliului Suprem de Securitate și convocării în regim de urgență a acestuia”, a transmis Dodon prin intermediul unei postări pe Facebook.

Citeşte şi: ‘Prietenia’ lui Trump cu Macron S-A OFILIT!

Președintele a transmis că „va invita corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova la o discuție cu privire la situația actuală din țară”.

De asemenea, Igor Dodon a reiterat „importanța promulgării legilor adoptate recent de către noua majoritate parlamentară compusă din PSRM și ACUM” și necesitatea „lansării discuțiilor în Parlament cu privire la stabilirea datei alegerilor generale locale”.

Citeşte şi: Grav accident de circulaţie în Brazilia: 17 oameni au murit!

Igor Dodon a fost suspendat din funcție duminică, prin intermediul unei decizii a Curții Constituționale, deoarece nu a dizolvat Parlamentul și nu a stabilit data organizării alegerilor anticipate. Interimatul este asigurat de Pavel Filip.

Tags: Consiliul Suprem de SecuritateCurtea Constitutionalaigor dodonrepublica moldova
Categorii: Diaspora