Dodon vrea să discute cu Putin despre trupele ruse din Transnistria

Publicat:

Președintele moldovean Igor Dodon a declarat că se așteaptă să aibă săptămâna viitoare o întrevedere cu omologului său rus, Vladimir Putin, căruia intenționează să-i explice poziția sa privind prezența trupelor ruse în Transnistria, informează agenția de știri Tass, citând postul NTV Moldova, potrivit mediafax.

Dodon a declarat într-un interviu pentru postul NTV Moldova că Rezoluția ONU privind retragerea trupelor străine (ruse, n.red) din Transnistria este contraproductivă.


Citeşte şi: Lech Walesa se alătură protestatarilor din Polonia

“Voi explica poziția mea privind trupele de menținere a păcii și în general despre Transnistria. (…) Ar fi eronat să spunem că misiunea de menținere a păcii din Transnistria ar trebui să se încheie”, a declarat președintele Republicii Moldova.

Guvernul de la Chișinău a explicat că rezoluția ONU vizează Grupul operativ al trupelor ruse, o unitate care are drept sarcină declarată să păzească depozitele de armament rămase din perioada sovietică în regiunea Transnistria.

Citeşte şi: O femeie a fost reţinută după ce a escaladat Statuia Libertăţii

Moscova mai precizează că Grupul operativ al trupelor ruse oferă sprijin forțelor ruse de menținere a păcii, trimise în zonă în conformitate cu Acordul privind Principiile pentru o soluționare pașnică a conflictului armat din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, înțelegere încheiat pe 21 iulie 1992.

Chișinăul dorește înlocuirea trupelor ruse cu o misiune civilă de observatori internaționali, însă regimul de la Transnistria se opune acestei inițiative.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul ‘DOR de Chișinău’: Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție

Festivalul 'DOR de Chișinău': Moldovenii din diasporă s-au bucurat de un spectacol de excepție Primăria Chișinău a organizat în premieră Festivalul „DOR de Chișinău”, un...

‘Diaspora Plantează Acasă’: Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni

'Diaspora Plantează Acasă': Moldovenii din străinătate, invitați să planteze 11 hectare de pădure în satul Răzeni Ministerul Mediului al Republicii Moldova, în colaborare cu Biroul...

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării

Zilele Diasporei, desfășurate în localități din toate colțurile țării Zilele Diasporei, organizate tradițional în Republica Moldova în luna august, sunt marcate în zeci de localități din...

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august

Zilele Diasporei: Lista evenimentelor și activităților organizate în perioada 14 – 23 august Cetățenii reveniți acasă din diasporă sunt invitați să participe, în perioada 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.